Avui la carbassa és l'amfitriona de la la recepta del 15, un vegetal que he cuinat poques vegades i que no ens acaba de convèncer. Espero que amb el recull de receptes d'avui descobreixi maneres diferents de cuinar-la i pugui incorporar-la al meu receptari.
Què podia fer jo amb una carbassa? Una crema... no se m'acudia res.... i de sobte: Ostres, el cabell d'àngel és fa amb carbassa!!!! Ja ho tenia, faré els pastissets de la classe de la Mireia Carbó del mes de setembre, tan típics del nostre país!!
Així que ahir a les 8 del matí em vaig arremangar les mànigues i mentre tothom encara dormia vaig posar fil a l'agulla. En una horeta tenia aquests fantàstics pastissets a la safata a punt per ser queixalats.
He de dir que estava una mica adormida i que vaig posar les quantitats del moscatell i de l'anís al revés, tot i això estaven boníssims i amb un gustet d'anís molt bo. Ja tinc excusa per tornar-los a fer amb les quantitats correctes.
Ingredients: 18 pastissets (jo vaig fer la meitat de les quantitats)
- 600 gr de farina
- 250 ml d'oli d'oliva
- 125 ml de moscatell
- 50 ml d'anís sec
- cabell d'àngel (el venen en llauna)
- sucre
- canyella en pols
- Barrejar en un bol l'oli, el moscatell i l'anís i afeguir-los sobre la farina.
- Treballar la massa fins aconseguir fer-ne una pilota. És un moment.
- Ja podem fer els pastissets, cal fer-los d'un en un: afagafar una porció de la massa, posar-la entre dos papers de forn, amb el corró estirar-los i amb l'ajuda d'un motlle donar forma de cercle, farcir-los de cabell d'àngel i tancar com una cresteta. Podeu veure la fotografia amb els diferents passos.
- Coure'ls al forn, preescalfat a 180º amb l'escalfor de dalt i baix, fins que agafin color. En el meu cas entre 15 i 20 minuts.
- Espolvorejar amb sucre i canyella molta.
Bonissims! I amb xocolata tb estan per llepar-s'en els dits!!
ResponEliminabons, bons, boníssims!!!!!!
ResponEliminaJo encara no els he fet.
No havia pensat que el cavell d'angel ve de la carbassa, jejejeje
Una mica despistada ohi!!!
Una abraçada
A casa només a mi m'agrada el cabell d'angel! Amb lo bó que està!!
ResponEliminaAixí que cauen molt de tant en tant delicies com aquestes crestes. Sniff..
Els pastissets són boníssims!!! La meva sogra me'ls ha ensenyat a fer!!!
ResponEliminaSalut i petons,
Olga
t'han quedat preciosos!! i han de ser ben bons també farcits d'altres coses, no?!?!! que bons es veuen!!!
ResponEliminaOhh!! els pastissets són molt tipics al meu poble. Es fan sempre que són les festes... cada any, amb la meva mare els fem tots. T'han quedat molt be!
ResponEliminaCom mola cuinar mentre tothom encara dorm pel matí...a mi m'encanta i amb aquests pastissets encara més!
ResponEliminaJordi
T'han d'haver quedat deliciosos!
ResponEliminaEm quedaré com a seguidora!
Una abraçada!
http://www.lamevaprimeracuina.blogspot.com.es/
Bona pensada aquests pastissets jejeje Crec que ets l'única que ha fet servir el cabell d'àngel! Espero que redescobreixis la carbassa, val la pena
ResponEliminaMoltes gràcies per participar!
Petons
Sandra