Avui us presento les postres que vaig fer pel sopar d'ahir a la nit a casa amb la colla de Gaüses, han tingut com a ingredient principal les cireres, protagonistes de la recepta del 15 del mes de juliol.
La recepta és del fantàstic llibre de la Carme Ruscalleda, Cuinar per ser feliç. Una bona combinació de textures, gustos i colors que ens va refrescar a tots el paladar.
Ingredients: (4-8 persones)
- 1 kg de cireres
- 150 gr de sucre
- 3 llimones
- 4 fulls de gelatina
- 4 iogurts naturals
- Barrejar els 4 iogurts i posar-los en una bossa de congelació i congelar.
- Treure el pinyol de la meitat de les cireres, trossejar-les i posar-les en un cassó amb el suc d'una llimona, el sucre i 200ml d'aigua. Deixar-ho a la nevera reposar durant una hora tot remenant de tant en tant.
- Passat el temps de repòs posar-ho al foc, arrencar el bull i deixar-ho coure lentament durant 5 minuts i colar.
- Mesclar el suc colat i encara calent amb la gelatina (hidratada amb aigua freda) i 50 ml de suc de llimona, i deixar-ho a la nevera fins que prengui.
- Treure el pinyol de les cireres restants, tot partint-les per la meitat i reservar.
- Al moment de servir muntar les copes o gotets de la manera següent: al fons una capa de dauets de gelatina, a sobre una capa de cireres crues i per acabar el granissat de iogurt (ratllar el iogurt congelat).
Molt original!! Quina gana m'esta entrant.. Petons!
ResponEliminaQuines postres més xules! Presentades amb gotet ja tenen un aspecte temptador, i a sobre amb tot el que porten ja són de categoria!
ResponEliminaMoltes gràcies per participar!
Petonets
Sandra
Em sembla un postre boníssim, refrescant i natural esplèndit!. Bones vacances Cristina!, espero que tot et vagi molt bé!. Un petonet.
ResponEliminadoncs no se amb quina em quedo!! petonets guapa
ResponEliminaQuina paciència treure pinyols de cirera!!!!
ResponEliminaMolt bona idea lo del granissat de iogurt!
Petons,
Olga