La Carme, sogre d'en Xevi i gran cuinera, ens portava aquesta coca a l'hospital per endolcir les llargues estones a la sala d'espera mentre el meu cunyat estava a l'UCI.
He aprofitant que tenia ganes de fer-la i que aquest cap de setmana anàvem amb tota la colla a Vinyols del Camp, per posar amb pràctica la recepta. El resultat espectacular, tot i que les imatges estan fetes des d'un mòbil i la desmereixen una mica.
Ingredients:
- 450 gr de farina
- 400 + 50 grs de sucre
- 6 ous
- ratlladura de llimona
- un sobre de llevat
- 150 ml de llet
- 150 ml d'oli (millor de girasol)
- la pell d'una taronja
- 75 ml de cointreau o anís
- un pessic de sal
- 100 gr de pinyols
Preparació:
- Untar el motlle (més o menys de 28 x 30 cm) amb mantega, posar a la base un paper vegetal i untar-lo també amb mantega.
- Posar a fregir la pell de taronja, tallada ben prima, amb l'oli. Quan les vores comencin a rossejar-se apagar el foc, deixar refredar i retirar la pell de taronja.
- En un bol posar els 400gr de sucre i els rovells. Batre fins que canvïi de color i faci relleu, llavors incorporar la llet, l'oli perfumat, el cointreau o anís i la ratlladura de llimona.
- En un bol a part batre les clares amb un pessic de sal. Quan comencin a pujar afegir-hi 50 gr de sucre i seguir muntant fins que quedin a punt de neu.
- En el bol dels ous i el sucre anar incorporant a poc a poc, la farina i el llevat amb el tamisador remenant suaument amb una espàtula.
- Finalment barrejar la massa groga dins la blanca de la mateixa manera per que no baixi l'emulsió.
- Un cop tot junt, s'aboca a la llauna, es posen els pinyons i finalment s'hi escampa el sucre.
- Coure-ho al forn preescalfat a 180º, escalfor per baix, durant 30 o 40 minuts.
Doncs tot i les imatges fetes amb el mòbil té una pinta espectacular! Aquesta ens l'enduem, que sempre busquem receptes de coca!
ResponEliminaPetons
Sandra
Jo en faig una de moltmsemblant i puc dir que queda boníssima!!!
ResponEliminaPetonets.
Jo també la faig semblant, queda boníssima.
ResponEliminaLa teva te una pinta espectacular i super esponjosa.
Petons
Aquestes són de les que no fallen mai, ni a l´hora de elaborar-les ni a l' hora d'endrapar...a què va volar?
ResponEliminaDoncs l'haurem de probar que a casa sempre ens agrada tenir alguna coca o biscuit per esmorzar! és veu molt esponjosa!
ResponEliminaPetunets,
Eva.
Aquestes coques......m'encanten!!!!..i..uuufff!!! Com t'ha pujat!!
ResponEliminaPetons,
Olga