Amb aquest pastís, llibres i roses hem celebrat el Sant Jordi a casa.
Pa de pessic
Ingredients:
- 3 rovells d'ou
- 1 ou sencer
- 50 gr de sucre
- ratlladura de llimona
- 80 gr de farina tamisada
- 20 gr de farina de blat de moro (Maizena)
- 30 gr d'ametlla en pols
- 3 clares d'ou
- 80 gr de sucre
-
En un bol posar les 3 clares d'ou. Batre-les amb unes barilles elèctriques i quan comenci a fer brumera incorporar el sucre (80gr) a poc a poc fins que quedi una mescla ben esponjada.
-
En un altre bol posar els 3 rovells d'ou, un ou sencer, els 50 gr de sucre i la ratlladura de llimona (només la part groga) i amb l'ajuda d'unes barilles elèctriques batre-ho fins que tripliqui el seu volum i agafi un color blanquinós.
-
Barrejar lleugerament els rovells amb les clares amb una espàtula i a continuació afegir-hi les farines molt suaument.
-
Untar un motlle d'uns 24 cm amb mantega i enfarinar-lo. Donar uns cops al motlle per espolsar la farina sobrant.
-
Posar la mescla al motlle i coure-ho al forn, prèviament escalfat a 180º amb l'escalfor de baix, durant 25 minuts o fins que estigui cuit.
-
Treure-ho del forn i deixar refredar sobre d'una reixeta.
Ingredients:
- 100 gr de sucre
- 100 ml d'aigua
- gotes de suc de llimona
- un rajolí de cointreau (opcional)
-
En un cassó petit bullir durant 5 minuts i sense remenar l'aigua, el sucre i les gotes de llimona.
-
Fora del foc afegir un rajolí de cointreau.
-
Deixar refredar.
Ingredients:
- 300 gr de xocolata de cobertura
- 300 ml de nata líquida per muntar
-
En un bol trossejar la xocolata.
-
Escalfar la nata líquida fins que arrenqui el bull.
-
Retirar del foc i afegir-la sobre de la xocolata tot remenant fins que es fongui.
- Deixar refredar (millor fer-a d'un dia per l'altre).
Ingredients:
- 3 ous
- sucre (el mateix pes que el dels ous amb closca)
- gotes de suc de llimona
-
Peseu en una balança els tres ous amb closca.
-
Peseu el mateix pes dels ous en sucre.
-
En un cassó, a foc suau, coeu els ous amb el sucre i unes gotes de suc de llimona. Remeneu-ho sense parar fins aconseguir una crema, que faci dos xup-xups.
-
Aboqueu-la sobre el marbre perque es refredi ràpidament i anar-ho remenant amb un ganivet.
-
Obrir el pa de pessic en tres capes.
-
Amb l'ajuda d'un pinzell banyeu la base amb una capa d'almívar.
-
Farcir-lo amb una capa de trufa.
- Cobrir amb la base següent i tornar a repetir l'almívar i la trufa.
- Cobrir-ho amb la base superior.
-
Cobrir tota la superfície del pastís amb una capa de gema.
- Cobrir els contorns amb trufa i decorar amb xocoata granulada.
- Decorar al gust.
Un pastís esplèndit per a un dia esplèndit!. Quina feinada!, però segur val la pena. Jo també he fet una mousse per aquest dia. Una abraçada, bonica!
ResponEliminaCaram, si ho se, vinc a sopar!!! quina bona fila que fa el pastis...
ResponEliminaPetonets.
uauuu que bo!! quina pintassa!!! ideal per celebrar la nostra diada!! petons
ResponEliminaque bo!!!!!!!!!!!! jo vaig fer les mones amb gema, però no em va quedar tan bonic d'aspecte. Sembla que la gema estigui cremada. Hi ha algun truc???
ResponEliminamoltes gràcies i felicitats pel pastís!!
Un pastís preciós i de segur molt bo.
ResponEliminaUn disseny diferent que m'agrada!
Guapíssim1
ResponEliminaCristina; Una manera ben "dolça" de celebrar la diada de Sant Jordi.
ResponEliminaQue vagi de gust¡¡ :-D
Maquissim, un pastis de luxe,digne de la millor pastisseria, per celebrar tal com cal, la nostra Diada
ResponEliminaFelicitats
Un pastis de 10!!!!!!
ResponEliminaPetonets
Sant Jordi es mereix un pastís com aquest!!!
ResponEliminaJo li he dedicat un en forma de cor...
Petons
No està gens malament.
ResponElimina