Amb aquest pastís, llibres i roses hem celebrat el Sant Jordi a casa.
Pa de pessic
Ingredients:
- 3 rovells d'ou
- 1 ou sencer
- 50 gr de sucre
- ratlladura de llimona
- 80 gr de farina tamisada
- 20 gr de farina de blat de moro (Maizena)
- 30 gr d'ametlla en pols
- 3 clares d'ou
- 80 gr de sucre
-
En un bol posar les 3 clares d'ou. Batre-les amb unes barilles elèctriques i quan comenci a fer brumera incorporar el sucre (80gr) a poc a poc fins que quedi una mescla ben esponjada.
-
En un altre bol posar els 3 rovells d'ou, un ou sencer, els 50 gr de sucre i la ratlladura de llimona (només la part groga) i amb l'ajuda d'unes barilles elèctriques batre-ho fins que tripliqui el seu volum i agafi un color blanquinós.
-
Barrejar lleugerament els rovells amb les clares amb una espàtula i a continuació afegir-hi les farines molt suaument.
-
Untar un motlle d'uns 24 cm amb mantega i enfarinar-lo. Donar uns cops al motlle per espolsar la farina sobrant.
-
Posar la mescla al motlle i coure-ho al forn, prèviament escalfat a 180º amb l'escalfor de baix, durant 25 minuts o fins que estigui cuit.
-
Treure-ho del forn i deixar refredar sobre d'una reixeta.
Ingredients:
- 100 gr de sucre
- 100 ml d'aigua
- gotes de suc de llimona
- un rajolí de cointreau (opcional)
-
En un cassó petit bullir durant 5 minuts i sense remenar l'aigua, el sucre i les gotes de llimona.
-
Fora del foc afegir un rajolí de cointreau.
-
Deixar refredar.
Ingredients:
- 300 gr de xocolata de cobertura
- 300 ml de nata líquida per muntar
-
En un bol trossejar la xocolata.
-
Escalfar la nata líquida fins que arrenqui el bull.
-
Retirar del foc i afegir-la sobre de la xocolata tot remenant fins que es fongui.
- Deixar refredar (millor fer-a d'un dia per l'altre).
Ingredients:
- 3 ous
- sucre (el mateix pes que el dels ous amb closca)
- gotes de suc de llimona
-
Peseu en una balança els tres ous amb closca.
-
Peseu el mateix pes dels ous en sucre.
-
En un cassó, a foc suau, coeu els ous amb el sucre i unes gotes de suc de llimona. Remeneu-ho sense parar fins aconseguir una crema, que faci dos xup-xups.
-
Aboqueu-la sobre el marbre perque es refredi ràpidament i anar-ho remenant amb un ganivet.
-
Obrir el pa de pessic en tres capes.
-
Amb l'ajuda d'un pinzell banyeu la base amb una capa d'almívar.
-
Farcir-lo amb una capa de trufa.
- Cobrir amb la base següent i tornar a repetir l'almívar i la trufa.
- Cobrir-ho amb la base superior.
-
Cobrir tota la superfície del pastís amb una capa de gema.
- Cobrir els contorns amb trufa i decorar amb xocoata granulada.
- Decorar al gust.