Amb aquest pastís, ahir vam celebrar els 16 anys del Marcel. El temps passa volant i aquell nen rosset petit, en un tres i no res, s'ha convertit en un noi amb edat de treballar.
PER MOOOOOOOOOOLTS ANYS MARCEL!!!
Tot buscant per la xarxa vaig anar a parar al blog de l'Elisabet, L'amor omple neveres, i en veure aquest pastís de seguida vaig saber que era l'adequat pel Marcel: xocolata i xocolata!
Com explica l'Elisabet, aquest pastís és d'origen alemany, Baumkuchen, i es cou a capes. Em va costar una mica ajustar la temperatura del meu forn, ja que no coincidia amb el que indicava la recepta i les dues primeres capes no s'acabaven de coure. Com tantes i tantes vegades vaig estar patint fins que el vam tallar, i tot i que estava bo, no l'hi haurien anat malament uns minutets més de cocció.
Ingredients:
- 250 gr de mantega a temperatura ambient
- 250 gr de sucre
- 7 ous
- 150 gr de maizena
- 150 gr de farina
- un pessic de sal
- essència de vainilla o vainilla ensucrada
- 2 cullerades de cacao pur en pols
- 200 gr de xocolata de cobertura
- 200 ml de nata per muntar
- 15 gr de mantega
- Barrejar la farina i la Maizena i reservar.
- Separar les clares dels rovells.
- En un bol batre el sucre amb la mantega fins que augmenti el volum.
- Anar incorporant un a un els rovells i seguir batent.
- Barrejar amb la farina, recomenable fer-ho en dues tongades.
- Batre les clares amb una mica de sal a punt de neu.
- Afegir-les a la mezcla tot remenant suaument. Recomenable en dues tongades.
- Dividir la mescla en dos bols, en un posar-hi la vainilla i en l'altre el cacao.
- Untar un motlle (de 21 cm) amb mantega i cobrir el fons amb 3 cullerades de la mescla blanca.
- Aquest pastís es cou amb el gratinador, la recepta original diu a 200º però en el meu cas serien 220º.
- Coure durant 3-4 minuts, fins que veieu que comença a agafar color.
- Retirar del forn i cobrir amb 3 cullerades de la mescla de cacao, amb la cullera allisar fins que quedi ben coberta la capa de sota. Posar al forn i coure 3-4 minuts més.
- Anar alternant les capes fins acabar amb tota la massa. A mi m'han sortit 3 capes de cada.
- Deixar refredar i desmotllar.
- Per la cobertura trossejar la xocolata i la mantega ben petita.
- Escalfar la nata sense que arribi a bullir i fora del foc, abocar-la per sobre de la xocolata. Remenar fins que es fongui i quedi una barreja ben fina. Deixar refredar una mica.
- Posar el pastís (girat) sobre una reixa com la del forn i amb una safata a sota, i aboquem la xocolata per sobre. Important no utilitzar cap estri per repartir la xocolata, si cal movem la reixa per aconseguir que quedi tot ell ben cobert.
- Deixar refredar a la nevera i decorar al gust.
Mooooltes felicitats al Marcel!!! Vaia ratxa de cumples que porteu, eh???
ResponEliminaI cada pastís més bo!!!
Felicitats a la cuinera! :)
Petunets,
Eva.
Felicitats Marcel i a tu, Cristina, per la part que et toca. Es veu deliciós i a simple vista no es nota que li faltés cocció.
ResponEliminaAquest pastís jo he tingut l´oportunitat de menjar-lo i dono fe que és boníssim.
Moltes felicitats al Marcel! si que passa ràpid el temps si, és ben bé que em d'aprofitar cada segon.
ResponEliminaPetons! :)
PEr molts anys al Marcel, ja és tot un home! ;)
ResponEliminaAquest pastís l'he fet un parell de vegades i queda espectacular, quina pinta!
Petons
Sandra
Oh moltes felicitats! Quina il·lusió que hagueu fet una recepta treta del meu bloc! :) el tema del forn si, és una mica pal, perquè fins que no li agafes el truc i la temperatura et poden passar mil aventures! (a mi m'han passat!). Però és boníssim igual el pastís, espero que hagi agradat a qui bufava les espelmes!
ResponEliminaPer cert, molt xula la decoració de sobre! :)
un petó!
Elisabet
Felicitats Marcel.
ResponEliminaCristina com be m'has dit, una setmana mogudeta i un pastis delicios.