dilluns, 19 de març del 2012

Pastís ratllat


Amb aquest pastís, ahir vam celebrar els 16 anys del Marcel. El temps passa volant i aquell nen rosset petit, en un tres i no res, s'ha convertit en un noi amb edat de treballar.


PER MOOOOOOOOOOLTS ANYS MARCEL!!!

Tot buscant per la xarxa vaig anar a parar al blog de l'Elisabet, L'amor omple neveres, i en veure aquest pastís de seguida vaig saber que era l'adequat pel Marcel: xocolata i xocolata!
Com explica l'Elisabet, aquest pastís és d'origen alemany, Baumkuchen, i es cou a capes. Em va costar una mica ajustar la temperatura del meu forn, ja que no coincidia amb el que indicava la recepta i les dues primeres capes no s'acabaven de coure. Com tantes i tantes vegades vaig estar patint fins que el vam tallar, i tot i que estava bo, no l'hi haurien anat malament uns minutets més de cocció.




Ingredients:
  • 250 gr de mantega a temperatura ambient
  • 250 gr de sucre
  • 7 ous
  • 150 gr de maizena
  • 150 gr de farina
  • un pessic de sal
  • essència de vainilla o vainilla ensucrada
  • 2 cullerades de cacao pur en pols
Per a la cobertura:
  • 200 gr de xocolata de cobertura
  • 200 ml de nata per muntar
  • 15 gr de mantega
Preparació:
  1. Barrejar la farina i la Maizena i reservar.
  2. Separar les clares dels rovells.
  3. En un bol batre el sucre amb la mantega fins que augmenti el volum.
  4. Anar incorporant un a un els rovells i seguir batent.
  5. Barrejar amb la farina, recomenable fer-ho en dues tongades.
  6. Batre les clares amb una mica de sal a punt de neu.
  7. Afegir-les a la mezcla tot remenant suaument. Recomenable en dues tongades.
  8. Dividir la mescla en dos bols, en un posar-hi la vainilla i en l'altre el cacao.
  9. Untar un motlle (de 21 cm) amb mantega i cobrir el fons amb 3 cullerades de la mescla blanca.
  10. Aquest pastís es cou amb el gratinador, la recepta original diu a 200º però en el meu cas serien 220º.
  11. Coure durant 3-4 minuts, fins que veieu que comença a agafar color.
  12. Retirar del forn i cobrir amb 3 cullerades de la mescla de cacao, amb la cullera allisar fins que quedi ben coberta la capa de sota. Posar al forn i coure 3-4 minuts més.
  13. Anar alternant les capes fins acabar amb tota la massa. A mi m'han sortit 3 capes de cada.
  14. Deixar refredar i desmotllar.
  15. Per la cobertura trossejar la xocolata i la mantega ben petita.
  16. Escalfar la nata sense que arribi a bullir i fora del foc, abocar-la per sobre de la xocolata. Remenar fins que es fongui i quedi una barreja ben fina. Deixar refredar una mica.
  17. Posar el pastís (girat) sobre una reixa com la del forn i amb una safata a sota, i aboquem la xocolata per sobre. Important no utilitzar cap estri per repartir la xocolata, si cal movem la reixa per aconseguir que quedi tot ell ben cobert.
  18. Deixar refredar a la nevera i decorar al gust.  

6 comentaris:

  1. Mooooltes felicitats al Marcel!!! Vaia ratxa de cumples que porteu, eh???
    I cada pastís més bo!!!
    Felicitats a la cuinera! :)
    Petunets,
    Eva.

    ResponElimina
  2. Felicitats Marcel i a tu, Cristina, per la part que et toca. Es veu deliciós i a simple vista no es nota que li faltés cocció.
    Aquest pastís jo he tingut l´oportunitat de menjar-lo i dono fe que és boníssim.

    ResponElimina
  3. Moltes felicitats al Marcel! si que passa ràpid el temps si, és ben bé que em d'aprofitar cada segon.
    Petons! :)

    ResponElimina
  4. PEr molts anys al Marcel, ja és tot un home! ;)
    Aquest pastís l'he fet un parell de vegades i queda espectacular, quina pinta!
    Petons
    Sandra

    ResponElimina
  5. Oh moltes felicitats! Quina il·lusió que hagueu fet una recepta treta del meu bloc! :) el tema del forn si, és una mica pal, perquè fins que no li agafes el truc i la temperatura et poden passar mil aventures! (a mi m'han passat!). Però és boníssim igual el pastís, espero que hagi agradat a qui bufava les espelmes!

    Per cert, molt xula la decoració de sobre! :)

    un petó!

    Elisabet

    ResponElimina
  6. Felicitats Marcel.
    Cristina com be m'has dit, una setmana mogudeta i un pastis delicios.

    ResponElimina