De 15 a 15 i un nou repte! Aquest mes de novembre la Recepta del 15 té com a protagonista el pa.
Les poques vegades que havia provat de fer pa a casa havien acabat amb fracàs, bonic per fora però moooolt atapeït per dins. Aquest repte em donava una segona oportunitat per provar noves receptes fins aconseguir un pa amb una molla ben esponjosa. Per evitar sorpreses d'última hora he dedicat aquest cap de setmana a fer de fornera i a la tercera va la vençuda, m'han calgut tres proves per encertar-la!!! Veient que no me'n sortia he acabat fent la recepta bàsica de la thermomix, així que li dec totes les gràcies a aquest petit robot que resideix a la meva cuina mig mort d'avorriment.
Ingredients:
- 350 ml d'aigua
- 2 culleradetes de sal
- 1/2 culleradeta de sucre
- 40 gr de llevat premsat
- 600 gr de farina de força
Preparació: th21
- Posar a la thermomix l'aigua, la sal i el sucre i programar 2 minuts a 40º i velocitat 2.
- Afegir la meitat de la farina i el llevat i deixar durant 8 segons a velocitat 6.
- Acabar de posar la farina i programar 2 minuts a velocitat espiga.
- Retirar la massa amb les mans untades d'oli, donar forma de pa i posar en una safata apta per a forn amb una mica de farina per evitar que s'enganxi.
- Posar al forn preescalfat a 50º i amb un got amb aigua en un racó (generarà humitat) fins que dobli el seu volum (uns 30 minuts).
- Sense obrir el forn augmentar la temperatura a 225º i coure 30 minuts més.
- Per donar brillantor dos minuts abans d'acabar la cocció pintar el pa amb aigua amb sal o una mica de llet.
jo també el tinc mig avorrit, el Th, així que veient el teu pa, faré com tu, el reconvertiré en el forner de casa!!
ResponEliminaDoncs visca la TH si aconsegueix aquest pa tan i tan bo!! Quina bona pinta fa!!
ResponEliminaNosaltres també vam haver de fer proves fins a arribar a la rosca que ens semblava millor, eh? jejeje
Petonets i gràcies per participar!
Sandra
Molt bo! Té un aspecte deliciós. M'encanta!
ResponEliminaMoltes gràcies per participar!
Petonets!
pues mi Tx amasa pan cada semana y sigue je,je,bueno al final te ha salido un buen pan,es cuestión de practica y cuando mas hagas mejor te saldran seguro
ResponEliminabuena aportación
peto
quina molla!!!!! t'ha quedat perfecte. Ideal per sopar sucat amb tomaquet!!! petonets
ResponEliminaAixí m'agrada!! I la oloreta que desprèn? Aix, m'encanta!
ResponEliminaPetons!
Jo encara li he de treure més suc a la TMX. Aquest pa ha d'estar molt bo. Ah, i la bossa: jo ja fa anys que vaig a comprar amb ella. Molt bé el detall.
ResponEliminaPtnts,
Nani
Molt si veu d'esponjosa. Veig que va molt bé la TMX
ResponEliminaAmassar el pa a mà és missió gairebé impossible... Per això a mi també em fa tanta por :(
ResponEliminaperò al final, amb la TH, t'ha quedat genial ;)
De maravella, t'ha quedat aquest pa.
ResponEliminaVeus per a fi las conseguit.
Jo no sòc tan valenta i aquesta vegada no he participat.
P.D. No ting TH.
Petonets
Doncs a la tercera ho has aconseguit, enhorabona!.
ResponEliminaTe ha quedado perfecto! me alegro que al final lo hayas conseguido.
ResponEliminaTiene una molla superapetitosa!
Un besito
Ja ho diuen que a la tercera va la vençuda!!!
ResponEliminaJo no tinc TMX, però sí panificadora, i és un descans!!!!
Aquest pa té una molla que enamora!!!
Petons
Jo també tinc panificadora i va molt bé.
ResponEliminaEl pa t'ha quedat amb molt bon aspecte...
Petonets.
Jo també ho trobo difícil, hi han masses factors que influeixen i no ens deixen fer la nostra!!!;-) Però t'ha quedat molt bé! Moltes felicitats!
ResponEliminaNo havia vist encara la nova imatge del bloc, queda molt bé, amb molta llum.
Una forta abraçada bonica!
No em diguis que fas servir poc la TMX????
ResponEliminaJo de tant en tant també agafo alguna recepta del llibre i la faig al peu de la lletra, sempre surt... no tenen res d'especial però pel moment et treuen del pas. Has provat el brioix?? Per menjar al dia és perfecte!!
PTNTS
Dolça
Valenta!!!! no és difícil oi? t'ha quedat molt xulo!
ResponEliminaAra, no entenc com no li treus suc a la Th la meva treu fum!
Petonets
Gràcies pels vostres comentaris.
ResponEliminaAvui tinc mono per tornar a fer pa!!!
Es veu molt tendre...Ah! el meu pa de pessic a la tercera...o sigui, que endavant!
ResponElimina