dissabte, 22 d’octubre del 2011

Llom amb raïm i most


Aquest divendres han vingut a sopar els Llansà i els Carreras, amics des de que els nostres fills anaven a l'escola bressol i d'això només en fa 15 anys!!!!!!
Avui he aprofitat alguns plats que ja havia fet altres vegades i de segon he fet aquest llom que vaig veure el dilluns al programa Cuines de TV3, aquesta setmana dedicat a les cuineres del Bages. He de confessar que no les tenia totes, em preocupava que el llom quedés molt sec i en canvi va resultar molt tendre i gustós, segur que el repetiré altres vegades, va tenir molt èxit!!



El menú va consistir en unes tartaletes de confitura de tomàquet i formatge i unes de codonyat i brie, xips de moniato, trenetes de gambes i xampinyons, llom amb raïm i most i per acabar pastís de Nutella.

Ingredients: (per a 4 persones)
  • 12 talls de llom de dos colors gruixuts
  • 600 cc de most
  • 250 gr de cansalada viada fresca
  • 300 gr de raïm combinant blanc i negre
  • 12 ametlles torrades
  • 4 nous de mantega
  • farina
  • sal, pebre i oli
Preparació:
  1. Tallar la cansalada a trossos petits i enrossir a una cassola amb una mica d'oli. Vigileu que espetega molt i una mica més i surto ferida. Reservar.
  2. En el mateix oli fregir una miqueta els talls de llom que prèviament haurem salpebrat i enfarinat i reservar.
  3. A la mateixa cassola posar el most i deixar reduir a la meitat, us quedarà una salseta clara amb certa consistència.
  4. Afegir la cansalada i la mantega al most, remenar-ho bé i incorporar el llom. Deixar coure uns 10 minuts.
  5. Per acabar afegir els grans de raïm i les ametlles picades i deixar coure un parell de minuts més i està llest per servir.


13 comentaris:

  1. Compartir taula amb els amics és molt agradable i si la taula és plena de plats així de bons, encara millor!. Aquest llom és una bona opció per fer-lo d'una altra manera diferent!

    ResponElimina
  2. Vaig veure el llom i ja em va cridar, quina pinta! Si dius que és bo i tendre l'hauré de provar!
    Aquests sopars de divendres són genials, quin munt de coses bones... i xips de moniato! :P
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  3. Jo també vaig veure aquest llom i també vaig pensar que podia quedar sec, pero si dius que queda tendre, el faré segur, que el llom ens agrada molt, a casa.
    Petonets.

    ResponElimina
  4. Que bo, una combinació fantàstica i molt de tardor! I quin soparàs! Els amics tenen molta sort de tenir tants bons amics!
    Una abraçada guapa, i gràcier per passar per la meva cuina.

    ResponElimina
  5. Que bo, una combinació fantàstica i molt de tardor! I quin soparàs! Els amics tenen molta sort de tenir tants bons amics!
    Una abraçada guapa, i gràcier per passar per la meva cuina.

    ResponElimina
  6. jo també vaig veure el programa i vaig pensar que era una proposta a tenir en compte. vas fer un bon menú, amb grans entrants hehehe

    ResponElimina
  7. La carn de porc lliga molt bé amb el raïm, deu quedar una salseta deliciosa per sucar pa.
    Ja vau poder amb tot aquest menú???

    ResponElimina
  8. Caram Cristina quin sopar més deliciós!! Aquest llom té molt bona pinta i si tu dius que surt tendre ho tindré amb compte!! Una baraçada

    ResponElimina
  9. Un sopar boníssim!!!! els vostres amics segur que estèn encantats quan el sopar toca a casa teva!
    Petonets

    ResponElimina
  10. Aquesta recepte la tenia a pendents, em va semblar que debia estar bona quan la vaig veure a Cuines, el conbinat de carn amb fruites, m'agrada.
    Quina delicia els sopars dels divendres a casa teva.
    Petonets

    ResponElimina
  11. Aquest llom també el vaig veure i el vaig clixar aviat ;). Vient-lo per aquí encara m'animo més, ha de ser tan bo i gustós.... mai he cuinat amb raïm, però ha de ser espectacular, segur!

    ResponElimina
  12. Els vostres amics deurien quedar encantats amb aquets menú de festa! Quin tiberi!!! Jo tb vaig veure la recepta i em va agradar...i si ara t'ho dius que val la pena l'haurem de fer! :)
    Petunets,
    Eva.

    ResponElimina
  13. Un sopar amb amics sempre és agradable i amb uns bons plats com els que ens presentes, millor que millor!!
    El llom té un aspecte magnífic, i si dius que no queda sec m'aventuraré a fer-lo ( és que som poc de llom de porc, som més de vedella)!!

    PTNTs
    dOLÇA

    ResponElimina