dilluns, 8 d’agost del 2011

Empanada de bacallà i poma

El dimecres vaig fer un sopar-tast per a una festa de 40 anys que hem de preparar al setembre per 80 persones, casi res! Entre les diferents propostes vaig fer aquesta empanada, recepta del llibre de la Thermomix, que ens va agradar moltíssim a tots els catadors.

La massa de l'empanada la vaig comprar feta. Tot i que la recepta que us poso és per thermomix es pot fer sense i segur que el resultat és el mateix.
Ingredients:
  • 2 bases d'empanada
  • 600 gr de cebes
  • 60 gr d'oli d'oliva
  • 300 gr de bacallà esqueixat i dessalat
  • 180 gr de poma
  • 1 ou
Preparació:
  1. Posar les cebes tallades a quarts al got i programar 4 segons a velocitat 4. Retirar i reservar.
  2. Posar l'oli 5 minuts a temperatura Varoma i velocitat 1.
  3. Afegir la ceba i sofregir 15 minuts a temperatura Varoma, gir a l'esquerra i velocitat cullera.
  4. Afegir el bacallà i programar 5 minuts a temperatura 100º i velocitat cullera.
  5. Pelar les pomes, treure el cor i tallar-les a rodantxes no molt primes. Posar-les en un recipient, abocar el sofregit del bacallà per sobre i deixar refredar.
  6. Posar una base de la massa en una safata per anr al forn, farcir amb el bacallà i la poma deixar un centímetre per cada costat. Cobrir amb l'altre base i segellar els costats.
  7. Pintar tota la superfície de l'empanada amb ou batut i enfornar a 180º durant 35 minuts.

6 comentaris:

  1. És boníssima!!! i t'ha quedat preciosa! aquesta empanada fàcil i resultona, segur que et farà quedar molt bé amb els teus amics!
    Petonets

    ResponElimina
  2. Mare meva, quina feinada que tindràs!! Però si fas delícies com aquesta serà un èxit assegurat!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  3. M'imagino el sabor de contrastos, em sembla deliciòs.
    Amb el teu permis em copio aquesta empanada. Al septembre, ting una preparació d'una fest per uns 40 convidats i si a casa ens agrada la farè.
    Petons i bon estiu

    ResponElimina
  4. Dons jo tambe la copiaré, amb el teunpermís, que tambe tinc una multicelebració al setembre, no per 40 pero si per uns quants.
    petonets

    ResponElimina
  5. ha d'estar molt bo això de barrejar bacallà amb poma!! jo m'apunto em sembla a la copiamenta!! :-)

    ResponElimina
  6. Caram, per quanta gent!
    Segur que va quedar fantàstic. En preng nota

    ResponElimina