dissabte, 21 de maig del 2011

Salmó al caramel


Aquest divendres hem tornat a celebrar l'aniversari d'en Jordi amb els Canals i els Escolà, han vingut acompanyats de la música de Manel que han regalat al Jordi, i per tant hem gaudit d'un bon sopar amb una bona música.
Per sopar vaig fer un pica-pica de Formatge amb verduretes, Creps d'escalivada i formatge de cabra del curs de cuina del David Lienas que organitza Bonpreu, aquest Salmó al caramel i unes Copes de maduixes i formatge tretes del bloc Visc a la cuina.


La recepta del salmó la vaig veure al web de Gallina Blanca.

Ingredients (per a 4 persones):
  •  4 lloms de salmó
  • 1 pastilla Avecrem brou de peix
  • 4 taronges
  • 1/2 gotet de mel
  • 2 cullerades de vinagre
  • 1 gotet d'oli
  • pebre i sal
Per la salsa:
  • el suc de 4 taronges
  • 1 got d'oli de coure el salmó
  • 1 culleradeta de Maizena
  • 1 pastilla d'Avecrem pollastre
Preparació:
  1. Marinar el llom durant una hora amb el gotet d'oli, la pastilla de brou de peix, pebre i sal.
  2. Pelar les taronges i tallar la pell en juliana, coure a foc lent amb la mel. Quan agafi una textura caramelitzada afegir-hi el vinagre i coure un parell de minuts més.
  3. Untar una safata per anar al forn amb una mica de l'oli de la marinada, posar-hi el salmó i abocar-hi la marinada per sobre. Coure al forn 15 minuts a 200º.
  4. Per fer la salsa posar en un cassó el suc de les taronges amb la maizena, la pastilla de brou de pollastre i un got de l'oli de cocció del salmó. Deixar que arrenqui el bull tot remenant amb un batedor de mà.
  5. Servir el salmó acompanyat de la taronja caramelitzada i de la salsa.

    7 comentaris:

    1. Un sopar boníssim!!! felicitats al "cumpleañero"!!
      Petonets

      ResponElimina
    2. Quin sopar, noia creps i postres...i les creps els hi van agradar oi? A mi les de la classe les vaig trobar amb massa gust de formatge. Crec que en Lienas es va passar una mica.

      ResponElimina
    3. Cara, quin soparet més complet i bo!! Molt original aquest salmó, no me l'imagino amb el caramel!
      Petonets
      Sandra

      ResponElimina
    4. un bon sopar molt complet i el salmó al caramel guay
      miquel

      ResponElimina
    5. Un bon menú gaudit en bona companyia, encara és millor. Et va ajudar el Marcel a preparar les crepes, ell que estava a primera fila per no perdre cap detall?

      ResponElimina
    6. Caram quin menú!!!
      I ja has fet les creps? No m'estranya, si el Marcel et va ajudar... ;)
      EL salmó amb la tarnoja i la mel ha de lligar molt bé, em guardo la recepta que a casa ens encanta el salmó!

      ResponElimina
    7. Us puc assegurar que el sopar estava per llepar-se els dits, jo era allà. Mmmmmmmm
      Oriol

      ResponElimina