dimecres, 2 de març del 2011

Arròs negre ràpid


Ja fa anys que la Gemma i en Santi , uns bons amics de Castelló, em van ensenyar a fer aquest arròs negre amb calamars de llauna. L'he fet moltíssimes vegades, als meus fills els hi agrada molt i en mitja hora tens el plat a taula.


Ingredients per 5-6 persones:
  • Una ceba
  • Un pebrot verd
  • 3 llaunetes de calamars amb la seva tinta
  • 500 gr d'arròs
  • si tinc una sépia al congelador també la poso
  • un litre d'aigua
  • oli i sal

Preparació:
  1. En el cas de tenir sépia netejar-la, tallar-la a trossets i sofregir-la amb oli a la cassola o paella on hem de fer l'arròs i reservar-la.
  2. Picar la ceba i ofegar-la amb una mica d'oli. A mitja cocció afegir-hi el pebrot picat ben petit.
  3. Afegir els calamars directament de la llauna (si tenim sépia també) i l'arròs. Deixar coure un minut i tirar-hi l'aigua calenta i la sal.
  4. Quan bulli deixar-ho a foc fort durant 5 minuts i a foc lent 12 minuts més.
  5. Retirar del foc, tapar i deixar reposar durant 5 minuts abans de servir.

12 comentaris:

  1. No sé perquè però mai m'ha agradat l'arrós negre, serà pel color? encra que haig de reco´nèixer que el teu és espectacular!!! petonets

    ResponElimina
  2. Una forma mol pràctica per poder fer un arròs ràpid i bó, sence tindre que comprar el peix al moment,es una manera de improvitzar, quan s'hens presenta una convidat, que no estavem esperant!!!!!.
    Mol bona pinta.
    petonets

    ResponElimina
  3. Doncs per ser ràpid, té una pinta fabulosa! M'agrada molt l'arròs negre... I com tots els arrossos, la part que més m'agrada, és la que s'ha quedat enganxada a la paella... Ben cruixenteta! Haha!
    Petonets!

    ResponElimina
  4. Ostres, quina idea més fantàstica, no se m'havia acuidit mai fer servir calamersets de llauna... Ho provaré perquè ha de quedar ben bo i és fàcil de fer. Moltes gràcies per compartir aquest secret! ;)

    ResponElimina
  5. una bona solucion los calamares en lata y te solucionan un plato al momento, muy buena la receta.A mi me lo enseño el cuiner Pep Nogue este truco de la lata.

    ResponElimina
  6. Quina recepta més bona. Jo no he comprat mai llaunes de calamars amb la seva tinta, però ho provaré. Genial!!

    ResponElimina
  7. Això és el que interessa, que no sempre tenim tot el temps del món per estar a la cuina!.

    ResponElimina
  8. m'ha fet molta gràcia veure aquest arròs perquè jo també el faig, màxim resultat amb el mínim esforç, què més es pot demanar?

    ResponElimina
  9. Gràcies.... un bon recurs d'emergència per aquell dies que tens convidats sorpresa !!
    Petons gastronñomics

    ResponElimina
  10. Quina idea tan brillant!, aquesta és una més de les teves receptes que em penso apropiar!, ja,ja, si ja ho dic jo que tens un bloc fantàstic!!Una abraçada!

    ResponElimina
  11. Jo també en faig d' arrós amb calamars de llauna: amb calamars en tita o sense, sempre va bé quan vas depressa.

    ResponElimina
  12. Ei, quina recepta més bona, ja ja ja!
    Nosaltres darrerament el fem afegint una llauna de sípia en tinta. Dóna més color i sabor.
    Salut!

    ResponElimina