dimarts, 11 de gener del 2011

Trenetes de gambes i xampinyons


Aquest és el primer plat que vaig fer pel sopar de Cap d'any.

Per segon any vam quedar un vespre a casa de l'Ascen per preparar el seu sopar de Nadal i el meu de Cap d'any, volíem fer alguna cosa que poguessim deixar congelada i que no ens donés feina a última hora. Tot buscant pels blogs amics vaig trobar aquesta recepta al blog de la Mercè, destapant cassoles, que tantes i tantes vegades em soluciona els meus àpats i vaig pensar que era una bona opció, ja que complia perfectament amb els requisits. Entre les dues vam fer 30 trenetes individuals que vam deixar congelades i només ha calgut coure el dia del sopar. Ens ho vam passar molt bé, de ben segur que el Nadal vinent tornem a fer una sessió d'aquestes.
Ho vaig acompanyar amb una amnida amb una salseta 50% mostassa 50% de mel.
Per poder-ho congelar cal tenir en compte que la pasta de full i les varetes de cranc no poden ser congelats.


Ingredients per a 6 trenetes:

  • Una placa de pasta de full rectangular
  • Dos grapats de gambes pelades
  • 6-8 xampinyons
  • 6 barretes de cranc
  • un all
  • una ceba
  • julivert
  • un ou
  • sèsam
  • oli i sal

Preparació:

  1. Saltejar les gambes amb l'all i el julivert, salar i reservar.
  2. Tallar la ceba a làmines i coure-la, afegir-hi els xampinyons tallats petits i deixar coure amb una mica de sal. Reservar junt amb les gambes i deixar refredar.
  3. Tallar la placa de pasta de full fent 6 rectangles iguals.
  4. A cada rectangle fer-hi els talls inclinats, com es pot veure a la fotografia, deixant la zona intermitja per poder farcir.
  5. Amb una cullera repartir la barreja de bolets i gambes per cada trena (no omplir-ho molt ja que sino no ho podrem tancar)
  6. Sobre del farcit posar-hi la barreta de cranc tallada a trossos.
  7. Tancar les trenes alternant una tira de cada banda. Si es vol congelar ara és el moment.
  8. Pintar amb l'ou i espolvorejar amb el sèsam.
  9. Coure-ho al forn a 180º durant 20 minuts.

12 comentaris:

  1. Definitivament ets la reina dels "àpats multitudinaris amb glamour"!,t'agrada el títol que t'acabo de concedir?.Aquestes trenetes són un vici!,i quan n'has fet 1 i veus que no és tan complicat i que queden tan bé, ja no pots parar de fer-ne...Diumenge fins i tot en va fer una l'Albert!!!!ja,ja, no cal dir més...Una abraçada, espero ens veiem aviat!

    ResponElimina
  2. Han de quedar unes trenetes molt gustoses i vistoses... i el truc de congelar-les va molt bé, així pots fer la feina abans i coure-les a l'últim moment.

    ResponElimina
  3. Que maques t'han quedat així en format individual. M'anoto l'opció de congelar-les per si surgeix alguna ocasió.
    Petons

    ResponElimina
  4. Oh! Quina bona idea això de congelar-les i amb format individual que bé que queden. Quina feinada fer-ne 30!! Petons,

    ResponElimina
  5. Acabo de fer una volteta pel blog... les magdalenes salades, les trufes, els tiós... m'agrada molt el que he trobat!

    Felicitats per les bones receptes i bon any!

    ResponElimina
  6. Mercè, aquest títol nobiliari és tot un honor, moltíssimes gràcies! Crec que en Jordi també està capacitat per fer-ne unes quantes, són molt senzilles.

    Gemma, la veritat és que el plat feia molt goig i el fet de deixar-ho congelat em va ser molt pràctic.

    Gemma, al ser individuals fan de molt bon repartir.


    La cuina de l'Eri, cuinar amb una bona companyia fa que el temps passi volant i t'ho passis molt bé.

    Petita cuina, moltíssimes gràcies pel teu comentari.

    ResponElimina
  7. Quines trenetes més xules!! I això de poder-les congelar és molt útil. M' apunto la recepta!! un petonet, Paula

    ResponElimina
  8. Les trenes de la Mercè són una passada i a tu t'han quedat guapíssimes també, m'agrada la idea de poder-les congelar!

    ResponElimina
  9. Cristina, has vist que la Gemma ha posat les classes de Caprabo i Bonpreu?, ràpid,ràpid!!!, a reveure.

    ResponElimina
  10. Me gusta tu receta de hoy asi como el hacerlas individuales viste mas la presentacion y la hace mas vistosa.Me apunto tambien la idea de la congelacion.
    Miquel

    ResponElimina
  11. Cristina, ho he trobat molt interessant tan la recepta com la possibilitat de poder.ho congelar. T'ha quedat espectecular. petons

    ResponElimina
  12. Cris, quina bona idea!! I que boniques que queden!! (A banda de boníssimes, segur!)
    Petons!

    ResponElimina