Fa un mes que vaig anar junt amb uns quants blocaires a una de les classes que organitza el Club Social Caprabo, aquesta vegada la cuinera era la Marta Julià i estava patrocinat per les farines Santa Rita. Una de les receptes que va cuinar eren aquestes petites magdalenes salades que vaig servir com a entrant la nit de Cap d'Any.
Amb les mides que us poso surten unes 100 magdalenes, jo en vaig fer la meitat. Els motlles de magdalenes són els més petits, mida trufa.
Ingredients:
- 5 ous grossos
- 125 gr de sucre
- 225 gr de farina Santa Rita especial "Bizcochos y magdalenas" (ja porta el llevat)
- 100 gr de mantega
- un pessic de sal
- 50 gr d'olivada
- 50 gr de sobrassada (si és d'untar millor)
- una culleradeta de mel
- motlles de magdalenes petits
- sal gruixuda per decorar
Preparació:
- Fondre la mantega al microones i repartir-la en dos bols a parts iguals.
- En un bol posar-hi l'olivada i en l'altre la sobrassada i la mel.
- En un altre bol batre els ous amb el sucre i el pessic de sal, jo ho vaig fer amb les varilles elèctriques.
- Incorporar-hi a poc a poc la farina tamisada fins que quedi una massa sense grumolls.
- Posar la meitat de la massa al bol de les olives i l'altra meitat al bol de la sobrassada i barrejar amb una cullera.
- Escalfar el forn a 200º només per sota.
- Omplir els motlles, sense arribar a omplir-los del tot.
- Fornejar uns 5 minuts.
- Posar una mica de sal gruixuda a sobre de cada magdalena i servir.
Jo em vaig perdre aquella classe, però de moment, ja tinc una de les receptes!.
ResponEliminaBon 2011 i fins aviat!
Hola Cristina!! Et torno la visita que has fet al meu bloc...El teu està mooolt bé. Avui capvespre volia fer magdalenes salades però com que no en quedaven de dolces i no tenia gaire temps m'he quedat amb les ganes de tastar les saledes. M'apunto la teva recepta per fer-la i em faig seguidora teva per no perdre'm detall. Un petó, Paula
ResponEliminaJo tampoc vaig poder anar a la classe i et copio la recepta. T'han quedat ben maques!!!
ResponEliminaBon any!!!
Petonets
Aquestes magdalenes em sembla que han de ser delicioses perquè veig que tots els que hi vau anar les heu provat. ;) Petons i feliç 2011!
ResponEliminaGlòria, la classe va estar bé, jo de moment ja he fet dues de les receptes, un altre dia penjaré les croquetes.
ResponEliminaPaula, ja ens anirem seguint. Ja veuràs que aquestes magdalenes són molt fàcils de fer.
MaryLou, aquí tens la recepta de la classe, properament les croquetes de bolets.
Hola Cristina! Gràcies per la teva visita, sempre ens fa il·lusió conèixer blocs!! Aquestes madalenes fan una bona cara, les d'oliva segur que no tardaran a caure per casa ;)
ResponEliminaPetons!
Sandra i Xavi
PD: quina família xula tens, eh?
surten bones, oi? jo també en vaig fer el dia de nadal, amb la recepta d'un altre bloc, però eren molt similars i em van agradar molt.
ResponEliminafelicitats i bon any!
És com un gran tauler d'escacs ple de delicioses fitxes!! bravo!
ResponEliminaHola Cristina,
ResponEliminaEncara no he fet mai magadalenes salades.. Com dieu que són tant bones, recepta apuntada!Petons,
Jo també les he fet i han tingut molt èxit :)
ResponEliminaI amb la variant de formatge també queden molt obnes ;)
Quina bona pinta que tenen!! Han d'estar boníssimes...
ResponEliminaQuina sort que teniu de poder fer aquests cursos. Pel que veig, s'hi apunta moltíssima gent. És una pena que aquí on visc jo no se'n facin... Però, gràcies a vosaltres, tinc un munt de receptes a la butxaca! hehe.
Petonets!!
D'olives n'hem fet alguna vegada, però de sobrassada amb mel!! quina bona idea!
ResponEliminaYo tampoco pude asistir a esa clase asi que ahora ya tengo la receta y me la llevo
ResponEliminaQue sigas teniendo un buen año 2011
peto
miquel
m' encanta aquest blog!! quines receptes més originals, hem quedo!!!!
ResponEliminaHola Cristina! Ningú ens ha comentat mai q tingués problemes per afegir-nos al seu bloc! Si et segueix sense funcionar, intenta afegir la nova adreça que tenim ara, doncs hem activat el domini www.elsfogonsdelabordeta.com
ResponEliminaJa ens diràs què! MERCI!
Sandra i Xavi
Hola Cristina:
ResponEliminaFa dies no passejaba per els blogs.
M'agradat molt el menú de cap d'any, els tions de la teva amiga i les magdalenes salades, em semblan una bona opciò, per entrans.
Un bon any 2011.
Petons
ISABEL
No n' he fet mai, tampoc les he provat, i ara és hora de sopar... Fan tan bona pinta, que me'n menjaria unes quantes...
ResponEliminaper a mi les de sobrassada i mel!!! ... una classe ben aprofitada eh!! ...quin goig que fan !!
ResponEliminaUna abraçada
Ostres!
ResponEliminaM'agraden molt les torradetes de sobrassada i mel! Així que la recepta d'aquestes magdalenes m'ha d'agradar segur! Les haurem de provar!
Salut!