dijous, 5 d’agost del 2010

Tomàquet amanit


Un senzill plat de tomàquet de pagès madurat a la planta i amanit amb un bon oli és un bon àpat d'estiu. A casa meva durant els mesos de juliol i agost mai faltava una safata de tomàquet amanit a taula i sempre ens barallàvem per sucar pa amb el suc que quedava.
Avui hem comprat a una pagesa d'Ullà un tomàquet de 600 gr que només de veure'l ja et veinien ganes de fer-li una queixelada. A la tarda hem anat a comprar oli al Mas Bordas de Siurana a l'Alt Empordà. I per sopar hem ajuntat tots els ingredients i hem fet aquest tomàquet amanit que ha agradat tant a grans com a petits.


Ingredients:
  • Tomàquets
  • All
  • Bon oli i sal
Preparació:
Tallar el tomàquet a rodantxes o grills i amanir amb l'all tallat ben petitó, oli i sal. Queda més bo sense pell, per fer-ho només cal escaldar els tomàquets.

6 comentaris:

  1. A partir d'ara, volem tomaquets d'aquest i cap d'altre!!!!

    ResponElimina
  2. Amb un tomàquet així i un oli tant bo com el de Siurana tenim un plat de festa!Una abraçada.

    ResponElimina
  3. Jo també vull sucar pa a l'oli que queda a la safata!

    ResponElimina
  4. Oooh! m'encanta, m'encanta!

    aquests tomàquets són com els que tenim de l'hort de casa.

    boníssims!

    quais a diari me'ls amaneixo.

    una bona font de vitamines i molt refrescants

    salutacions
    :)

    ResponElimina
  5. A casa nostra també hi ha amanida de tomaquet gairabé cada dia a l 'estiu. Amb all és com li agrada més al meu marit.

    ResponElimina
  6. No necessitem res més!! un bon tomàquet com el teu, un allet i un bon oli!!!!
    Petonets

    ResponElimina