Ahir per sopar per força havia de fer alguna cosa amb pasta de full. Ja fa dies que vaig encarregar al Jordi que al tornar de la feina comprés un parell de bases de pasta de full, però en Jordi té un problema greu, sempre ha de comprar el doble del que se l'hi encarrega, així que a la nevera em quedava una base a punt de caducar que havia de gastar ja.
Buscant per la xarxa vaig trobar aquesta recepta al blog cuinetes, que vaig adaptar amb els ingredients que tenia a casa, el resultat fantàstic i ràpid de preparar. L'objectiu pasta de full aconseguit!!!
Ingredients:
- Una base de pasta de full
- 1 ceba
- 150 gr de formatge ratllat
- 1 poma
- un rajolí de crema de llet
- 1 ou
- llavors de sèsam
- oli, sal i pebre
- Laminar la ceba i coure-la amb un rajolí d'oli a foc lent.
- Tallar la poma a dauets petits.
- Quan la ceba comenci a agafar color afegir-hi la poma, sal i pebre i coure-ho durant 2 minuts.
- Afegir la crema de llet i que faci un xup-xup i retirar-ho del foc.
- Quan s'hagi refredat una mica remenar-hi el formatge i reservar-ho.
- Preescalfar el forn a 180º.
- Tallar la pasta de full amb la forma que volguem que tinguin els pastissets, jo ho vaig fer amb cercles. Cal tenir en compte que cal tenir el doble de bases que de pastissets.
- Sobre d'un paper de forn posar les bases de sota dels pastissets i punxar-los amb una forquilla.
- Repartir la farsa pels pastissets deixant les vores buides.
- Pintar les vores amb l'ou batut i cobrir amb els cercles restants tot presionant els costats amb els dits.
- Pintar els pastissets amb ou i espolvorejar amb llavors de sèsam.
- Posar al forn durant 20 minuts fins que agafin color i la pasta de full es vegi cuita.
Fantàstica idea. Precisament sembla que molts estem buscant formes diferents d'utilitzar la pasta de full. Aquesta idea teva m'ha agradat molt!, aquests cercles individuals són molt vistosos i a punt per agafar!.Prenc nota!
ResponEliminaÉs una combinació d'ingredients fantàstica. La pasta de full és extraordinaria, oi? Té infintes possibilitats...
ResponEliminaLlàstima que amb la calor que fa encendre el forn no ve gaire de gust ;)
Una gran idea, quins pastissets més suculents!
ResponEliminaUna idea genial, uns pastissets molt bons
ResponEliminaPetons
Cristina, no sé si has vist que he publicat els teus crêpes negres!Una gran idea, si senyor. A reveure!
ResponEliminaSempre va bé tenir pasta de full a la nevera, et pot treure de més d' un "apuro". Segur que el jordi també ho sap i per aixó en va comprar doble.
ResponEliminaAquests pastissets han d' estar boníssims.
Mercè, van quedar molt bons i originals, la poma queda molt bona i no saps ben bé de què és.
ResponEliminaGemma, tens tota la raó, engegar el forn és molt dur, però és l'única manera de coure'ls, jejejej!!!
Visc a la cuina, moltes gràcies!!
Fem un mos, van quedar molt bons!!!
Mercè, vaig tant saturada de feina que no tinc temps de res, ara vaig a veure-ho.
Anna, va bé tenir-ne, però amb moderació i això és el que li falta al Jordi.