diumenge, 28 de febrer del 2010

Creps de marisc


Ahir van venir a sopar els Batet, els Vives, la Pilar i el meu pare i vaig aprofitar per provar noves receptes. De primer plat vaig fer aquestes creps de marisc que van tenir molt èxit tant pel gust com per l'originalitat.

La gràcia de les creps és el color negre que s'aconsegueix afegint una mica de tinta de calamar a la massa. Com sempre és un plat fàcil de fer i que es pot tenir preparat amb anticipació i a l'últim moment només cal farcir les creps.

Ingredients:
  • 250 gr de llet
  • 125 gr de farina
  • 2 ous
  • 2 cullerades de mantega
  • sal
  • tinta de calamar (jo vaig comprar dos sobrets congelats)
  • barretes de cranc
  • gambetes
  • enciam
  • salsa rosa
  • 2 ous durs

Preparació:
  1. Fondre la mantega.
  2. En un bol posar els ous, la mantega, la farina, la llet, la sal i la tinta de calamar.
  3. Barrejar-ho tot amb un batedor elèctric i deixar-ho reposar 30 minuts a la nevera.
  4. En una paella posar una mica de mantega i fer les creps. Important que ens quedin bén primes. Les crepa les podem guardar a la nevera d'un dia per l'altre o fins i tot congelar-les.
  5. Pel farcit barrejar les barretes de cranc tallades a tiretes bén fines, les gambes saltejades, els ous durs talladets a trossets petits i l'enciam en juliana. Afegir una mica de sal i de salsa rosa.
  6. Preparar el plat amb les creps facides amb l'amanida i decorar amb una mica de salsa rosa per sobre.

8 comentaris:

  1. Quines creps més elegants, molt adequades per convidar. No m'estranya gens que tinguessin èxit. Les tindré en compte. Són per menjar fredes?.

    ResponElimina
  2. Mira per on, son les primeres creps de color negre que veig, però segur que bones estàn amb lo que porten.
    Petons

    ResponElimina
  3. Glòria, es menjen fredes i estan molt bones, èxit assegurat.

    La cocinera de Betulo, la idea me la va donar la Mireia Carbó i realment queden originals.

    ResponElimina
  4. Cris, que originals!!! I que bones que han de ser!!
    Per cert, on vas comprar la tinta de calamar? Aquest Nadal en vaig estar buscant per tot arreu i res de res! :(
    Petons!

    ResponElimina
  5. Bravo, quina recepta més bona, m'encanta!!!

    ResponElimina
  6. Mercè, la tinta de calamar l'he trobat en unes bossetes petites a la Sirena i al Mercadona a la secció de congelats.

    La cuina vermella, la veritat és que van quedar molt bons.

    ResponElimina
  7. No he fet mai creps amb la tinta, però m'has fet venir moooooltes ganes de provar-ho! Queden unes creps espectaculars, converteixes un plat senzill en una recepta ideal per a un dia de convidats. M'ho apunto ;)

    ResponElimina
  8. Gemma, estan boníssims i el resultat és espectacular.

    ResponElimina