divendres, 12 de febrer del 2010

Coca de llardons


Avui com que és dijous gras toca truita, botifarra d'ou i la típica coca de llardons.

Des de fa un parell de dissabtes que en Marcel porta berenar pels Ràngers del CAU, ell busca les receptes i ho fa tot sol, segons sembla ha triomfat i s'està convertint en un ritual. Com que aquesta nit hi havia reunió de pares i no volia ser menys que el meu fill he fet aquesta coca de llardons, no n'han quedat ni les molles.


Ingredients:

  • 1 làmina de pasta de full (jo l'he comprat congelada que és l'unica que trobo rectangular)
  • 100 gr de llardons picats
  • 150 gr de sucre
  • pinyons
  • anís sec
  • canyella
  • 1 ou


Preparació:

  1. Amb l'ajuda d'un corró estirar la pasta de full sobre del marbre ben enfarinat perquè no s'enganxi.
  2. Pintar-la amb anís i espolvorejar amb canyella.
  3. Dividir imaginàriament la làmina en tres parts iguals, a la part central posar-hi la meitat dels llardons i una tercera part del sucre.
  4. Doblegar una banda per sobre de la part central (sobre la que hi hem posat els llardons).
  5. Picar una mica amb el corró per esmicolar els llardons.
  6. Pintar novament amb anís i espolvorejar amb canyella, posar la resta de llardons i una tercera part del sucre.
  7. Cobrir amb l'altra banda de pasta i picar una mica amb el corró.
  8. Pintar amb l'ou, afegir el sucre que ens queda i repartir els pinyons.
  9. Fornejar durant 30 minuts a 190º.

7 comentaris:

  1. M'encanten les tradicions i m'encanta la coca de llardons, no m'estranya gens que no n'hagi quedat ni una engruna...
    Jo aquest any n'he fet una de diferent... però també amb llardons, que les tradicions s'han de cumplir ;)

    ResponElimina
  2. Quina bona pinta que fa!
    I on la trobes la base quadrada??? Perquè estic farta de trobar-les només rodones i les coques acaben tinguent qualsevol forma rara menys quadrada, que és com la volem fer. Ja fa dies que el meu fill me'n demana una de crema i no en trobo de quadrades.
    Gemma

    ResponElimina
  3. No m'extranya que no hagin quedat ni les molles amb la pinta que té, millor que algunes que venen.
    Petons

    ResponElimina
  4. Gemma, ja he vist la teva té molt bona pinta. A mi també m'agrada molt seguir les tradicions.

    Gemma, jo l'he comprada congelada és l'única manera que les trobo rectangulars.

    La cocinera de betulo, tens raó, em sembla que ja no en tornaré a comprar, les de la pastisseria del costat de casa no valien res.

    ResponElimina
  5. Una coca molt bona, segur. Jo no n' he fet mai de llardons, i crec que m' animaré encara que el dijous llarder ja hagi passat.
    Ah! al Lidl hi ha pasta de full refrigerada amb forma rectangular. I, no és per fer propaganda, però a casa és la que trobem més bona.
    ptns.

    ResponElimina
  6. Cris, no m'estranya que no en quedés ni una engruna!! Si t'ha quedat fantàstica!! I de ben segur que boníssima!
    Petons!

    ResponElimina
  7. Anna, prova-ho jo era la primera vegada i és molt fàcil. Fantàstic això del Lidl, no entenc per quin motiu les refrigerades sempre són rodones!

    Mercè, ha quedat molt bona i no em pensava que sigués tan ràpid de fer.

    ResponElimina