Avui, dimecres de cendra, la tradició diu que s'han de fer bunyols i jo no podia fallar. Aquest any els he fet per primera vegada farcits de crema, han quedat molt bons.
La recepta és molt fàcil de fer però farcir-los és una mica entretingut, ho he fet amb un estri que em van portar els reis i que encara no havia estrenat, m'ha anat mol bé.
Ingredients pels bunyols:
- 125 ml de llet
- 75 gr de farina
- 60 gr de mantega
- 3 ous petits
- un pessic de sal
- oli de girasol
Ingredients per la crema:
- 1/2 l de llet
- 100 gr de sucre
- 4 rovells
- 30 gr de Maizena
- 1 llimona
- 1 branca de canyella
Preparació dels bunyols:
- En un cassó posar la llet amb la mantega tallada a trossos i la sal.
- És important que la mantega s'hagi fos abans que la llet bulli.
- Quan la llet bulli afegir-hi de cop tota la farina i deixar-ho coure fins que la massa es desenganxi de les parets del cassó.
- Treure del foc i afegir un ou i remenar fins que la massa torni a quedar homogènia. Fer el mateix procediment amb cada ou.
- Fer els buyols i fregir en abundant oli ben calent.
- Escorre'ls en paper de cuina.
- Mullar-los amb l'anís i arrebossar-los amb sucre.
- Una vegada ben freds farcir-los amb la crema.
- Barrejar els rovells amb la Maizena i una miqueta de llet.
- En un cassó bullir la llet restant amb el sucre, la pell de la llimona i la branca de canyella.
- Deixar refredar una miqueta la llet i abocar-la al bol on tenim els ous.
- Tornar-ho a posar al cassó passant-ho per un colador fi i remenar fins aconseguir una crema espessa.
- Deixar refredar.
Cris, quina bona pinta aquests bunyols! De bona gana me'n menjava un parell ara mateix!
ResponEliminaPetons!
Ahir vam fer bunyols amb els companys de feina, també seguim les tradicions :)
ResponEliminaQuina bona idea farcir-los amb aquest estri... a mi no se'm va acudir, i això que també el tinc... m'apunto la idea pel proper cop ;)
T'han quedat fantàstics!
Mmm! t'han quedat fantàstics. Jo no he fet mai bunyols, pel tema de pastar la massa, perquè recordo de petita quan ho feia el meu pare i la meva mare i s'hi morien, super cansat! però feien un gran equip tots dos. Però ara que més o menys ser cuinar veig que n'hi han de molts tipus, i que no cal fer els tradicionals de pastar durant molta estona i deixar llevar hores. A veure si aquest any m'hi atreveixo.
ResponEliminaSalut!
Gemma
Quins bunyols més bons i amb molt bona pinta, agafen ganes de menjar uns quants.
ResponEliminaPetons
Fan molt bona pinta! Jo també n' he fet avui, i els he farcit també amb crema. He utilitzat la màniga pastissera.
ResponEliminaAra vénen molt de gust els bunyols!
Mercè, la veritat és que estaven molt bons, en vaig portar quatre a la feina i van volar.
ResponEliminaGemma, em va anar molt bé fer-ho amb aquesta màniga. Vaig veure els teus i et van quedar molt rodonets.
Gemma, el meu marit per Setmana Santa sempre fa els de l'Empordà que cal pastar i esperar i estem tot el dia fent Brunyols com en diuen allà, en canvi aquests es fan molt ràpid.
La cocinera de betulo, llàstima que per la xarxa no els puguis tastar...
Anna, segur que també t'han quedat boníssims!!
Un en van quedar per a l'endemà?. O de tan bons que devien ser us els vareu cruspir d'una vegada?. Jo en voldria fer per portar a la feina però no sé com quedarien, perquè està clar que els hauria de fer el vespre abans.
ResponEliminaGlòria,
ResponEliminajo els vaig fer a la tarda i l'endemà els vaig portar a la feina i estaven molt bons, l'únic problema el vaig tenir amb el sucre qie se'l van anar xupant.
Cristina, és veuen boníssims no m'he atrevit mai a fer bunyols de vent, peró veient els teus a lo millor m'animo.
ResponEliminaPetons
Boníssims!!!! Són una adicció...impossible només menjar-ne un, oi??? T'han quedat perfecte tan rodonets!
ResponElimina