Aquest és el segon plat del sopar de cap d'any. És una recepta de les que la Mireia Carbó va explicar al curs del Club social Caprabo del mes de desembre.
L'Ascen i jo volíem fer aquest plat per aquestes festes, ella tenia 15 persones a sopar la nit de Nadal i jo 9 la nit de Cap d'any, així que una tarda de diumenge me'n vaig anar a casa seva amb la meva part dels ingredients i entre les dues vàrem fer 90 canelons!! La veritat és que va ser molt cansat i jo tenia l'esquena destrossada de tant fer anar el curró, però teníem el congelador carregat amb la feina feta. A les 11 de la nit fèiem un petit tastet del plat i ens va agradar moltíssim!! Havia valgut la pena els esforços de les cuineres i els pares cangurs!!
Els canelons es poden congelar sempre i quan la pasta de full sigui fresca.
Ingredients (per a 4 persones):
- 1 llauna de confit d'ànec SELEQTIA
- 1 poma
- 1/2 cullerada de sucre
- 1 llimona
- 1 cullerada de melmelada de maduixes
- 1 làmina de pasta de full
- 1 ou
- blat de moro fregit (kikos)
Per a la salsa:
- 2 cullerades de sucre
- 200 ml de suc de poma sense sucre afegit
- 4 cullerades de salsa de soja baixa en sal
- 1 cullerada de maizena
- 1 culleradeta de mantega
Preparació:
- Desossar el confit d'ànec.
- Tallar la poma a daus petits i saltejar-la amb el sucre, una mica de ratlladura de llimona i unes gotes de suc de llimona.
- Afegir-hi el confit dànec i la melmelada de maduixes.
- Donar quatre voltes i ja teniu el farcit fet.
- Estirar la pasta de full ben fina, tallar-la a quadrats i farcir-la com es veu a la fotografia. Per estirar la pasta de full feu servir tanta farina com sigui necessària per evitar que s'enganxi al marbre.
- Enrotlleu cada quadrat donat forma de caneló pintant el costat amb aigua que ajudarà a que s'enganxi.
- Ara és el moment de congelar-los si és que no són per menjar immediatament.
- Pintar els canelons amb ou i espolvorar-los amb el blat de moro picat.
- Coure-ho al forn a 180º uns 8 o 10 minuts fins que quedin daurats.
- Si no us els menjeu al moment es poden escalfar un minut al forn a última hora.
Preparació de la salsa:
- En un cassó fer un carmel amb el sucre humitejat amb unes gotes d'aigua.
- Quan hagi agafat un color dauradet afegir-hi el suc de poma i la salsa de soja.
- Desfer la Maizena amb una mica de suc de poma i afegir-ho a la salsa a poc a poc fins que agafi la consistència desitjada.
- Fora del foc afegiu la mantega.
- Per escalfar la salsa heu de fer-ho al bany Maria.
Muntar el plat amb els canelons i un cordó de salsa al voltant.
En el cas que hagueu congelat els canelons els haureu d'enfornar congelats.
Quina feinada, 90 canelons! Es clar que l'extraordinari resultat paga el mal d'esquena. Suposo que els tastadors afortunats van sortir totalment satisfets.
ResponEliminaUna abraçada
90 canelons????? Quina feinada!
ResponEliminaClar que un cop fets al congelador, quedes ben tranquil·la pensant que ja tens la feina feta... i segur que van quedar boníssims, els convidats devien quedar encantats, oi?
OStres!! si que en vas fer d'aquest canalons! Però com ens va ensenyar la Mireia lo millor es que es poden preparar amb antelació i ja no t'has de preocupar!
ResponEliminaEt van quedar genials!
Petonets!