Aquest divendres a la feina vam celebrar l'aniversari de la Sandra, la Irene i l'Esther. Jo era l'encarregada de portar alguna cosa per poder esmorzar. Havia de ser alguna cosa que es pogués portar bé i que no necessités nevera, així que em vaig connectar al blog de La cuina de casa, un dels meus referents pels postres, i em vaig inspirar amb la banda de pasta de full i cabell d'angel que havia fet la Gemma. Com que erem uns quants vaig decidir fer una banda de cabell d'àngel i provar de fer-ne una altra amb crema i fruita que és un dels meus pastissos preferits.
La veritat és que no en va quedar ni un bocí i estaven molt bons, res a veure amb els de pastisseria. I per cert, és molt fàcil de fer.
Ingredients:
- Pasta de full
- Crema pastissera (veure Coca de Llavaneres)
- Almívar (veure Almívar)
- Fruites variades (maduixes, kiwi, mandarines, pinya, raïm, gerds...)
- Un ou
- Sucre
- Per cada làmina de pasta de full en surten dues bandes, és per això que cal tallar-la en dos rectangles allargats.
- Punxar cada rectangle deixant un dit pels laterals.
- Posar al forn a escalfar a 180º durant 10 minuts.
- Pintar amb ou els laterals de la pasta de full i escampar una mica de sucre a la zona central.
- Coure-ho al forn durant uns 20 minuts.
- Una vegada fred cobrir la part central amb crema pastissera.
- Tallar les fruites i empapar-les amb l'almívar.
- Col·locar les fruites a sobre de la crema i acabar amb una pintada d'almívar.
La banda de crema i fruites també és un dels meus preferits. La combinació cruixent de la pasta de full, lo dolçor de la crema i l'acidesa de la fruita la trobo deliciosa. A més, amb tants colors queda molt bonica!
ResponEliminaJa ho crec que no en va quedar, donçs fa molt bona pinta.
ResponEliminaptns.
Aquest tipus de creació de pasta fullada amb fruites, son una autèntica obra d'art. La teva és genial, bona i preciosa. Molts petons.
ResponEliminaNo m'estranya que no en quedés ni un bocí...te una pinta deliciosa!!!!
ResponEliminaCristina; Una "banda" amb molts colors i un "só" -per el que expliques- per l'estómac d'alló tant deliciós no?. Que vaigi de gust Cristina¡¡. Josepb.
ResponEliminaNo sabeu quin "chollo" és tenir a la Cristina de companya de feina! Sovint, a les festetes que fem per l'ajuntament, cau una de les seves creacions.
ResponEliminaEl dia del meu aniversari van caure aquestes bandes de fruita (que per cert són el meu pastís preferit).
Gràcies Cristina!!
Sandra