dimarts, 29 de setembre del 2009

Empanada gallega de carn


Ja tinc un forn de veritat!!!!
El cap de setmana passat el vem dedicar a la cuina, hem canviat l'encimera, els fogons, el forn, la campana.... i tot en temps rècord dos dies!!! El Jordi i en Marcel s'ho han currat moltíssim i com a recompensa aquesta empanada gallega que vaig aprendre a fer quan era jove i anava a classes de cuina. El forn ha funcionat a la perfecció i l'empanada ha quedat molt bona.



Ingredients:
  • 2 plaques d'empanada
  • 250gr de llom
  • 200gr de xoriç gallec
  • 2 ous durs
  • 1 ceba gran
  • 2 pebrots escalivats
  • 2 grans d'all
  • 350gr de tomàquet madur
  • 100cc de vi blanc
  • 1 ou
  • oli, sal i pebre

Preparació:

  1. Tallar la ceba a làmines i sofregir-la amb una mica d'oli.
  2. A mitja cocció afegir-hi el llom tallat a tires, els alls trocejats, els tomàquets ratllats i els pebrots tallats a tires.
  3. Afegir el vi i deixar evaporar.
  4. Afegir el xoriç tallat fi i deixar coure durant 12 minuts.
  5. En una safata de forn posar una làmina d'empanada i escampar per sobre el farcit que hem preparat.
  6. Tallar els ous durs a rodanxes i repartir-les per sobre del farcit.
  7. Tapar amb la segona làmina. Jo l'he retallat una mica i així he pogut fer unes tiretes per decorar-la.
  8. Enrotllar el lateral tot presionant fent com una trena.
  9. Batre l'ou i afegir-hi una mica de l'oli de fregir els xoriços, això farà que ens quedi amb un color més ataronjat.
  10. Pintar l'empanada.
  11. Coure-la al forn prescalfat a 200º durant 35 minuts.

7 comentaris:

  1. Felicitats per totes les novetats!
    Ara ja no tindràs excusa per no fer una pila de noves receptes i que totes et quedin perfectes, je je je...
    Estic segura que aquesta empanada va ser una bona paga en espècies per tota la feinada que van tenir amb la cuina :)

    ResponElimina
  2. Segur que vas fer una bona estrena del forn amb aquesta empanada!.

    Fins aviat

    ResponElimina
  3. Qué bé estrenar tantes coses juntes... i l' empanada, boníssima. Jo n' he fet però sempre amb tunyina. Ja la provaré amb carn.
    ptns.

    ResponElimina
  4. Doncs vinga... amb un forn nou, ara li has de treure tot el suc!! ;) jeje
    Aquesta empanada t'ha quedat preciosa! I de ben segur que deliciosa!
    Petons!

    ResponElimina
  5. Quina bona manera d'estrenar el forn, eh? Esperem veure moltes i moltes creacions dins de la teva cuina nova!! Molts petons

    ResponElimina
  6. T´ha quedat maquíssima la cuina!! i no podies haver trobat una forma millor de festejar-ho...petonets

    ResponElimina
  7. Gràcies a totes! Perdoneu que no us hagi contestat però últimament estic molt enfeinada i tinc el blog una mica oblidat.

    ResponElimina