Ja tinc un forn de veritat!!!!
El cap de setmana passat el vem dedicar a la cuina, hem canviat l'encimera, els fogons, el forn, la campana.... i tot en temps rècord dos dies!!! El Jordi i en Marcel s'ho han currat moltíssim i com a recompensa aquesta empanada gallega que vaig aprendre a fer quan era jove i anava a classes de cuina. El forn ha funcionat a la perfecció i l'empanada ha quedat molt bona.
Ingredients:
- 2 plaques d'empanada
- 250gr de llom
- 200gr de xoriç gallec
- 2 ous durs
- 1 ceba gran
- 2 pebrots escalivats
- 2 grans d'all
- 350gr de tomàquet madur
- 100cc de vi blanc
- 1 ou
- oli, sal i pebre
Preparació:
- Tallar la ceba a làmines i sofregir-la amb una mica d'oli.
- A mitja cocció afegir-hi el llom tallat a tires, els alls trocejats, els tomàquets ratllats i els pebrots tallats a tires.
- Afegir el vi i deixar evaporar.
- Afegir el xoriç tallat fi i deixar coure durant 12 minuts.
- En una safata de forn posar una làmina d'empanada i escampar per sobre el farcit que hem preparat.
- Tallar els ous durs a rodanxes i repartir-les per sobre del farcit.
- Tapar amb la segona làmina. Jo l'he retallat una mica i així he pogut fer unes tiretes per decorar-la.
- Enrotllar el lateral tot presionant fent com una trena.
- Batre l'ou i afegir-hi una mica de l'oli de fregir els xoriços, això farà que ens quedi amb un color més ataronjat.
- Pintar l'empanada.
- Coure-la al forn prescalfat a 200º durant 35 minuts.