dimecres, 17 de juny del 2009

Salmó de patata amb pinya

Aquesta recepta em va arribar a través de la meva sogra amb tot de receptes per fer amb microones, com que ella no en tenia m'ho va passar a mi. El que proposava per fer amb el micoones era el puré de patata, però jo sempre el faig de sobre.

Originalment era un pastís en forma de pinya però el primer dia que ho vaig fer em va quedar massa allargat i tenia més pinta de peix que de pinya, així doncs vaig aprofitar per fer-li el cap, l'ull i la cua i renombrar el plat.

Ingredients:

  • Puré de patata (jo n'he fet dos sobres)
  • 2 rodantxes de pinya natural
  • 1 pot d'olives farcides de pebrot
  • 100gr de salmó fumat
  • maionesa

Preparació:

  1. Fer el puré de patata i deixar-lo refredar en una safata coberta amb paper film perquè no es faci una crosta.
  2. Tallar la pinya, 8 olives i el salmó (reservar-ne una làmina per fer el cap del peix) a tallets petitons i barrejar amb dues cullerades de maionesa.
  3. Quan el puré estigui fred estendre'l sobre d'un drap de cuina (que no sigui de tovallola) lleugerament humit, fent un rectangle d'un centímetre de gruix.
  4. A sobre del puré repartir el farcit longitudinalment.
  5. Amb l'ajuda del drap enrotllar-lo i col·locar-lo a la safata de servir.
  6. Amb les mans donar-li forma de peix. Col·locar una làmina de salmó simbolitzant el cap i cobrir la resta del cos amb maionesa i les olives tallades a rodantxes.
  7. Servir ben fred.

2 comentaris:

  1. jejeje, quina presentació més xula!! Doncs presentat així m'agrada molt! :)
    A més, és dels plats que vénen de gust menjar amb la calor. Genial!
    Petons!

    ResponElimina
  2. Una presentació molt divertida aquesta versió de la recepta de la teva sogra. Segur que és ben refrescant.

    Fins aviat

    ResponElimina