El dijous passat vaig anar a un curs de cuina que organitza el Caprabo amb la Mireia Carbó amb uns quants blocaires. Aquest dia vam aprendre a fer Coca d'oli amb verduretes, Rollers d'albergínies i anxoves amb salsa de formatge i aquest flam de taronja molt fàcil de fer i molt bo.
No feia ni 12 hores que havia tornat del curs que ja estava fent la part pràctica. A casa hi havia unes taronges que feia dies que ningú se les mirava, i com que tenia ous i sucre no em vaig poder resistir a fer aquests flams.
Com que vaig utilitzar uns motlles petitons de silicona en vaig fer dos per cap, però amb aquesta recepta en surten 4 de normals.
- 3 ous
- 100gr de sucre
- 3 taronges (250ml de suc)
Preparació:
- Barrejar els ous amb el sucre amb un batedor de ma fins aconseguir una mescla homogènia.
- Afegir-hi el suc de les taronges. També s'hi pot afegir la ratlladura de dues taronges jo no ho vaig fer.
- Passar-ho per un colador per el·liminar les impureses de l'ou.
- Posar el carmel a les flameres. (la Mireia ens va ensenyar a fer el carmel, però jo vaig aprofitar el que tenia a casa que em sobra cada vegada que faig el pastís de xocolata).
- Omplir els motlles amb el líquid.
- Coure-ho al bany Maria a 150º durant 45 minuts.
A casa van ser un vist i no vist :)
ResponEliminaJa tinc ganes de provar els rollers ;)
Doncs mira, potser caurà aquesta recepta, perquè a casa també hi ha unes taronges que ningú els hi fa cas! ;)
ResponEliminaPetons!
Mercè, doncs val la pena aprofitar les taronges per fer aquest flam, segur que tindrà èxit!!!
ResponEliminaCristina he fet les llonces ahir a la nit, molt bones i molt sanes. Ara tinc ganes de provar el flam de taronja.
ResponEliminahey! qui ha fet les llonces, sóc jo, la Joaqui, que l'ordinador està obert amb l'usuari del Joan.
ResponEliminaJoaqui, ja m'estranyava que ho hagués fet el Joan!!!
ResponElimina