A casa meva sempre hem fet que el dia del sant o de l'aniversari d'algú de la família aquest té dret a escollir el dinar o el sopar amb el que fem la celebració. Aquesta vegada li ha tocat al Jordi i com moltes vegades ha volgut Pèsols ofegats.
Aquest plat a mi ja m'agradava molt quan el feia la meva mare i també recordo haver-ne menjat a casa dels meus avis. A mi m'ha tocat seguir amb la tradició i espero que els meus fills també ho puguin fer als seus fills.
La meva mare i jo sempre ho hem fet amb una olla a pressió, però de bén segur que es pot fer amb qualsevol cassola, tot és qüestió de temps.
A casa aquests pèsols sempre són plat únic.
Ingredients per 6 persones menjadores:
- 1kg de pèsols
- 3-4 patates mitjanes
- 1 ceba
- un tros de catalana
- un tros de botifarra negra
- un tros de cansalada
- 1 pastilla de brou
- Tallar la cansalada i la catalana a daus i sofregir-ho amb una mica d'oli a l'olla on fareu la cocció. Una vegada s'hagi enrossit reservar-ho.
- Picar una ceba i sofregir-la en el mateix oli en que s'ha enrossit la carn.
- Quan la ceba agafi una mica de color afegir a l'olla la catalana, la cansalada, la botifarra negra tallada a rodantxes, els pèsols, les patates tallades a cantells i sal.
- Omplir amb aigua fins arribar casi a cobrir-ho tot. D'aquí ve el nom de pèsols ofegats.
- Jo hi afegeixo una pastilla de brou per donar una mica més de gust.
- Coure-ho amb l'olla a pressió durant 10 minuts.
OSti quins pèssols!!! es uns dels meus plats preferits!!!
ResponElimina