diumenge, 26 d’abril del 2009

Pèsols ofegats

A casa meva sempre hem fet que el dia del sant o de l'aniversari d'algú de la família aquest té dret a escollir el dinar o el sopar amb el que fem la celebració. Aquesta vegada li ha tocat al Jordi i com moltes vegades ha volgut Pèsols ofegats.


Aquest plat a mi ja m'agradava molt quan el feia la meva mare i també recordo haver-ne menjat a casa dels meus avis. A mi m'ha tocat seguir amb la tradició i espero que els meus fills també ho puguin fer als seus fills.

La meva mare i jo sempre ho hem fet amb una olla a pressió, però de bén segur que es pot fer amb qualsevol cassola, tot és qüestió de temps.
A casa aquests pèsols sempre són plat únic.

Ingredients per 6 persones menjadores:

  • 1kg de pèsols
  • 3-4 patates mitjanes
  • 1 ceba
  • un tros de catalana
  • un tros de botifarra negra
  • un tros de cansalada
  • 1 pastilla de brou
Preparació:
  1. Tallar la cansalada i la catalana a daus i sofregir-ho amb una mica d'oli a l'olla on fareu la cocció. Una vegada s'hagi enrossit reservar-ho.
  2. Picar una ceba i sofregir-la en el mateix oli en que s'ha enrossit la carn.
  3. Quan la ceba agafi una mica de color afegir a l'olla la catalana, la cansalada, la botifarra negra tallada a rodantxes, els pèsols, les patates tallades a cantells i sal.
  4. Omplir amb aigua fins arribar casi a cobrir-ho tot. D'aquí ve el nom de pèsols ofegats.
  5. Jo hi afegeixo una pastilla de brou per donar una mica més de gust.
  6. Coure-ho amb l'olla a pressió durant 10 minuts.
Si sobra suquet l'aprofito el dia següent per acompanyar un arròs blanc.

1 comentari: