Ahir vam anar a dinar a casa dels "Marquesos de Columbies" a Sant Esteve d'en Bas, una jornada ben aprofitada tant pel jovent com pels no tan joves: volei, barbacoa, riures, xerrades i per acabar jocs de taula i com podeu veure a la fotografia en un entorn immillorable.
L'Anna i la Nats tenien moltes ganes de sortir al blog, així que doble foto, jejejeje!!!
Per l'aperitiu vaig portar aquestes coques de verdures que em va ensenyar a fer la Teresa el dia abans i que tenen una massa moooolt prima que fa que quedin molt cruixents i que no embafin gens.
En vaig fer una de pebrot, una de ceba i una altra de carbassó, totes tres van agradar molt i en un tres i no res ja s'havien acabat.
Jo vaig fer-ho amb thermomix, però es pot fer sense, només cal tenir una mica més de paciència.
El més pesat és estirar la massa perquè quedi quasi transparent.
Ingredients per la massa: (en surten 5 coques)
- 1 quinto de cervesa
- 500gr de farina de força
- 50 ml d'oli d'oliva
- sal
Preparació de la massa:
- Posar a la thermomix tots els ingredients i amassar durant 2 minuts.
- Fer una bola, posar en un bol i cobrir amb film transparent.
- Deixar reposar un parell d'hores.
- Dividir la massa en 5 parts i fer 5 boles. Embolicar-les amb film i reservar-les a la nevera fins al moment de preparar les coques.
Ingredients per la coca de ceba:
- 1 bola de massa
- 2 cebes
- herbes provençals
- sal
- pebre
- oli
Preparació:
- Tallar les cebes a juliana.
- Posar en un recipient per anar al microones.
- Amanir amb les herbes provençals (ser generòs), sal, pebre i un bon raig d'oli.
- Coure 10 minuts al microones.
- Reservar fins al moment de fer la coca.
- Estirar la massa ben fina, tot donant forma de coca.
- En una safata de forn i sobre de paper de forn col·locar la massa i repartir la ceba que ja teniu cuita.
- Coure al forn, preescalfat a 250º, uns 15 minuts o fins que agafi color.
Ingredients per la coca de pebrot:
- 1 bola de massa
- 1 ceba
- 1 pebrot vermell
- sal
- pebre
- oli
Preparació:
- Tallar la ceba i el pebrot ben petit (amb la thermomix 3 segons a velocitat 5).
- En una paella fregir la ceba i el pebrot amb un bon raig d'oli, sal i pebre.
- Reservar fins al moment de fer la coca.
- Estirar la massa ben fina, tot donant forma de coca.
- En una safata de forn i sobre de paper de forn col·locar la massa i repartir el pebrot que ja teniu cuit.
- Coure al forn, preescalfat a 250º, uns 15 minuts o fins que agafi color.
Ingredients per la coca de carbassó:
- 1 bola de massa
- 1 ceba
- 1 carbassó
- sal
- pebre
- oli
Preparació:
- Tallar la ceba i el carbassó ben petit (amb la thermomix 3 segons a velocitat 5).
- En una paella fregir la ceba i el carbassó amb un bon raig d'oli, sal i pebre.
- Reservar fins al moment de fer la coca.
- Estirar la massa ben fina, tot donant forma de coca.
- En una safata de forn i sobre de paper de forn col·locar la massa i repartir el carbassó que ja teniu cuit.
- Coure al forn, preescalfat a 250º, uns 15 minuts o fins que agafi color.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada