Aquest cap de setmana teníem l'excursió de passos del cau. Dissabte se'n van els nens amb la unitat del curs passat i diumenge amb totes les famílies es fa la cerimònia de passos i dinem tots junts.
Aquest any era important per a nosaltres, ja que l'Èlia passava de Ràngers a Pioners. No me'n sé avenir que el temps passi tan ràpid!!!
Com cada any m'agrada portar un pastís per compartir, així que ahir al matí ben d'hora ben d'hora em posava a preparar-lo i em vaig adonar que el forn no funcionava. Per un moment em vaig desesperar, pastís a mitges, pebrots preparats per escalivar .... A les 9 del matí ja estàvem fent recorregut per diferents botigues d'electrodomèstics buscant forn i a les 12:45 arribàvem a casa i l'instal·làvem, al cap d'una hora tenia aquest pastís de figues preparat per emportar a l'excursió, temps rècord!!!!
El forn nou ha anat molt bé, el pastís ha quedat molt esponjós i molt bo.
La recepta és del blog Cuina amb compte.
Ingredients:
- 12 figues
- 2 ous
- 200 gr de farina
- una cullerada de postres de llevat
- 120 gr de sucre
- 100 ml de llet
- 100 ml d'oli
- una punta de vainilla
- una punta de sal
- ratlladura d'una llimona
Preparació:
- Batre els ous amb el sucre fins que doblin el seu volum.
- Afegir-hi l'oli, la llet i la vainilla i remenar-ho.
- Afegir-hi la farina i el llevat tamisat, la pell de llimona i el pessic de sal, i barrejar-ho.
- Tallar les figues a quarts i reservar-ne 3 o 4 per decorar i afegir la resta a la massa
- Coure al forn, preescalfat a 180º, durant 15 minuts.
- Repartir les figues reservades pel damunt i coure 10 minuts més o fins que el pastís estigui cuit.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada