Un any més i ja en van 28 que va néixer l'Arnau, això que ja s'acosti tant a la trentena fa una mica de basarda.
Per molts anys Arnau!!!!
La portadora del pastís casi provoca un accident quan l'espelma del 8 ha començat a caure i per sort l'hem enganxat al vol.
Aquesta vegada l'Arnau em va demanar un pastís de plàtan, així que vaig buscar per la xarxa i vaig trobar aquesta recepta de plàtan i xocolata del blog Cuina per a llaminers que ha agradat molt a tots, crec que no passava des de feia molts anys.
Aquest pastís és fàcil de fer, però al ser tres capes és entretingut i cal fer-ho d'un dia per l'altre.
Ingredients:
- 150 gr de xocolata
- 60 gr de sucre
- 250 ml de llet
- 250 ml de nata líquida
- 1 sobre de quallada Royal
- 4 plàtans
- 5 cullerades grans de sucre
- 400 ml de llet
- 6 fulles de gelatina
- 3 ous
- 100 gr de sucre
- 100 gr de farina
Preparació de la base:
- És una base de braç de gitano. Batre els ous amb el sucre fins que quedi una mescla blanquinosa i molt esponjosa.
- A continuació afegir-hi la farina tamisada i remenar amb moviments envolvents.
- Abocar la mescla en una safata de forn, folrada amb paper vegetal, formant una capa de 0.5 cm.
- Coure 10 minuts a 180º.
- Tallar la massa a mida d'un motlle desmuntable i posar el pa de pessic com a base.
Preparació de la capa de xocolata:
- En un cassó posar-hi la xocolata tallada a trossets, la llet, la nata líquida, el sucre i el sobre de quallada.
- Escalfar-ho mentre es va remenant fins que la xocolata quedi fosa, no ha d'arribar a bullir.
- Abocar-ho sobre la base de pa de pessic i reservar a la nevera mentre es fa la capa de plàtan.
Preparació de la capa de plàtan:
- Tallar els plàtans a rodanxes.
- Posar la gelatina a hidratar amb aigua freda.
- En un cassó posar-hi el sucre i quan estigui ros afegir-hi els plàtans i la llet i portar-ho a ebullició.
- Retirar del foc i tot seguit triturar amb la batedora.
- Afegir-hi la gelatina ben escorreguda i abocar sobre la capa de xocolata.
- Deixar a la nevera fins a l'hora de servir.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada