divendres, 4 de febrer del 2022

Pastís de plàtan i xocolata

 



Un any més i ja en van 28 que va néixer l'Arnau, això que ja s'acosti tant a la trentena fa una mica de basarda.

Per molts anys Arnau!!!!

La portadora del pastís casi provoca un accident quan l'espelma del 8 ha començat a caure i per sort l'hem enganxat al vol.


Aquesta vegada l'Arnau em va demanar un pastís de plàtan, així que vaig buscar per la xarxa i vaig trobar aquesta recepta de plàtan i xocolata del blog Cuina per a llaminers que ha agradat molt a tots, crec que no passava des de feia molts anys.
Aquest pastís és fàcil de fer, però al ser tres capes és entretingut i cal fer-ho d'un dia per l'altre.

Ingredients:
  • 150 gr de xocolata
  • 60 gr de sucre
  • 250 ml de llet
  • 250 ml de nata líquida
  • 1 sobre de quallada Royal
  • 4 plàtans
  • 5 cullerades grans de sucre
  • 400 ml de llet
  • 6 fulles de gelatina
Per a la base:

  • 3 ous
  • 100 gr de sucre
  • 100 gr de farina
Preparació de la base:
  1. És una base de braç de gitano. Batre els ous amb el sucre fins que quedi una mescla blanquinosa i molt esponjosa.
  2. A continuació afegir-hi la farina tamisada i remenar amb moviments envolvents.
  3. Abocar la mescla en una safata de forn, folrada amb paper vegetal, formant una capa de 0.5 cm.
  4. Coure 10 minuts a 180º.
  5. Tallar la massa a mida d'un motlle desmuntable i posar el pa de pessic com a base.
Preparació de la capa de xocolata:
  1. En un cassó posar-hi la xocolata tallada a trossets, la llet, la nata líquida, el sucre i el sobre de quallada. 
  2. Escalfar-ho mentre es va remenant fins que la xocolata quedi fosa, no ha d'arribar a bullir.
  3. Abocar-ho sobre la base de pa de pessic i reservar a la nevera mentre es fa la capa de plàtan.
Preparació de la capa de plàtan:
  1. Tallar els plàtans a rodanxes.
  2. Posar la gelatina a hidratar amb aigua freda.
  3. En un cassó posar-hi el sucre i quan estigui ros afegir-hi els plàtans i la llet i portar-ho a ebullició.
  4. Retirar del foc i tot seguit triturar amb la batedora.
  5. Afegir-hi la gelatina ben escorreguda i abocar sobre la capa de xocolata.
  6. Deixar a la nevera fins a l'hora de servir.