Avui fa 30 anys que ens vam casar, no tenia previst fer cap celebració, ja que al caure en un dia de cada dia tot és més complicat, però a mig matí m'ha arribat un ram de 30 roses que m'ha emocionat i fet recuperar una foto de fa 30 anys. Mare meva, que joves què erem i que bé que ens ho vam passar aquell dia!!!
El menú d'avui era pràctic i ràpid, espàrrecs de pot i llom a la planxa, però quan he anat a la cuina he pensat que potser era trist i que 30 anys mereixien alguna cosa diferent. Eren casi les 3 i no tenia molt temps per perdre, però com vaig dir al Jordi abans de casar-nos amb 4 coses puc fer un menú de festa, i en poc més de 20 minuts he tingut llest aquest improvisat risotto de sobrassada que ens ha entusiasmat.
Ingredients (per 2 persones):
- 200 gr d'arròs
- 1 ceba
- 2 rodanxes de sobrassada
- 1 gotet de vi blanc
- 1 l de brou
- 1 nou de mantega
- formatge parmesà ratllat
- oli d'oliva
Preparació:
- Pelar i tallar la ceba ben menuda.
- A la cassola on hem de fer l'arròs coure la ceba amb una mica d'oli.
- Mentrestant posar a escalfar el brou en un altre pot.
- Quan la ceba estigui transparent afegir-hi la sobrassada i deixar que es fongui lleugerament.
- Afegir l'arròs, coure un parell de minuts mentre anem remenant,
- Afegir-hi el vi blanc i deixar que s'evapori l'alcohol.
- Anar afegint el brou de mica en mica, a mesura que se'l vagi bevent, sense deixar de remenar.
- Després de 15 minuts retirar del foc, afegir la mantega i quan s'hagi fos incorporar el formatge ratllat.
- Deixar reposar un parell de minuts i ja es pot emplatar.
Hola, quan incorporés la mantega remenes? Gràcies. La faré dissabte
ResponElimina