Aquest matí l'hem començat amb una fantàstica excursió per Collserola amb l'Anna, la Nats i l'Àlex. Collserola ha estat un dels meus descobriments del confinament, m'agrada passejar-me pels camins, corriols, turons, fonts... desconeguts per mi després de més de mig segle vivint al costat. Si a més tens la sort de tenir un guia de luxe ja no necessito res més.
Si us dic que hem estat al Montseny cola, oi?
A la tarda hem quedat per fer un cafè-berenar a la terrassa de Can Coll-Ubia, amb totes les garanties de seguretat: a l'aire lliure, grup de 6, amb distància i mascaretes. Jo he col·laborat amb aquest pastís de poma de Recetas de esbieta que ens ha agradat molt a tots. En aquest enllaç podeu veure el video de recetas de esbieta.
Ingredients:
Per la massa:
- 300 gr de farina
- 140 gr de formatge tipus Philadelphia
- 80 gr de mantega
- 1 culleradeta de llevat tipus Royal
- 2 cullerades de sucre
- 1 sobre de sucre de vainilla
Pel farcit:
- 1,4 kg de pomes
- 30 gr de mantega
- 1 culleradeta de canyella
- sucre al gust
- suc de mitja llimona
Preparació:
De la massa:
- En un bol tamisar la farina.
- Afegir-hi el sucre, el llevat i la farina i barrejar-ho.
- Ratllar-hi la mantega, amb un ratllador gruixut i va bé arrebossar-la abans amb la farina que teniu al bol, així no rellisca.
- Afegir-hi el formatge i remenar-ho tot amb les mans fins que us quedi esmicolat. Sabreu que està a punt quan agafeu un grapat de molles i a l'apretar-les queden compactades en una bola.
- Reservar-ho a la nevera mentre prepareu el farcit.
Del farcit:
- Pelar i laminar les pomes, uns 2 mil·límetres de gruix.
- En una paella posar la mantega a fondre.
- Afegir-hi les pomes, el suc de llimona, una mica de sucre i la canyella.
- Coure tapat fins que la poma estigui tova.
- Reservar.
Muntatge del pastís:
- Engegar el forn a 200º, important que estigui ben calent abans de posar el pastís a dins.
- Folrar un motlle desmuntable amb paper de forn, untar amb mantega el fons i els laterals i empolsinar amb farina.
- Amb dues terceres parts de la massa i pressionat amb les mans cobrir el fons i els laterals del motlle.
- A continuació abocar la poma.
- Cobrir la superfície amb la massa restant esmicolada.
- Doblegar els laterals cap a dins.
- Coure 30 minuts al forn.
- Deixar refredar abans de desmotllar.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada