Any rere any a principis d'octubre es fa l'excursió de passos de l'agrupament, aquella excursió on el diumenge es fan els passos dels nous infants i els canvis a les noves unitats de tots els que comencen una nova etapa. Aquest any li ha tocat a l'Èlia, que deixa enrere els seus 3 anys a llops per ser una noia guia, això de passar a ràngers m'impressiona molt, ja podem dir que comença a ser una noieta.
El menjar de diumenge el portem les famílies i com també es tradicional tothom espera el meu pastís. Aquest any he fet el Pastís de poma de la iaia d'Olot del blog Davantal de cirera, que ha sortit boníssim i ha complert amb tots els objectius: bo, fàcil de transportar, no cal nevera i fàcil de repartir.
L'ingredient principal del pastís són les pomes, que tallades ben petitones i barrejades amb la massa fan que quedi un pastís com una compota.
Ingredients:
- 2 ous
- 100 gr de farina
- 100 gr de sucre
- 1 culleradeta de llevat en pols
- 250 ml de llet
- 4-6 pomes golden segons la mida (jo n'he utilitzat 5)
- melmelada d'albercoc o gelatina
Preparació:
- Amb un batedor barrejar els ous, la farina, el sucre, el llevat i la llet.
- Pelar i tallar 3 pomes a dauets i afegir a la mescla anterior. Remenar amb una espàtula.
- Untar un motlle amb mantega i farina.
- Abocar la mescla al motlle controlant que quedin ben repartits els dauets de poma.
- Pelar el reste de les pomes i tallar-les a mitges llunes fines i repartir-les per damunt del pastís.
- Coure al forn, preescalfat a 250º, durant 45 minuts.
- Treure'l del forn, deixar refredar una miqueta i pintar amb una mica de melmelada d'albercoc o amb gelatina dissolta amb aigua, li donarà brillantor.
Me encanta tu receta de tarta! La voy a aplicar y subir a mi blog.
ResponElimina¿Qué te parece mi tarta Tarta Tres Chocolates ?