divendres, 11 d’octubre del 2019

Pastís de poma


Any rere any a principis d'octubre es fa l'excursió de passos de l'agrupament, aquella excursió on el diumenge es fan els passos dels nous infants i els canvis a les noves unitats de tots els que comencen una nova etapa. Aquest any li ha tocat a l'Èlia, que deixa enrere els seus 3 anys a llops per ser una noia guia, això de passar a ràngers m'impressiona molt, ja podem dir que comença a ser una noieta.


El menjar de diumenge el portem les famílies i com també es tradicional tothom espera el meu pastís. Aquest any he fet el Pastís de poma de la iaia d'Olot del blog Davantal de cirera, que ha sortit boníssim i ha complert amb tots els objectius: bo, fàcil de transportar, no cal nevera i fàcil de repartir.
L'ingredient principal del pastís són les pomes, que tallades ben petitones i barrejades amb la massa fan que quedi un pastís com una compota.


Ingredients:
  • 2 ous
  • 100 gr de farina
  • 100 gr de sucre
  • 1 culleradeta de llevat en pols
  • 250 ml de llet
  • 4-6 pomes golden segons la mida (jo n'he utilitzat 5)
  • melmelada d'albercoc o gelatina 
Preparació:
  1. Amb un batedor barrejar els ous, la farina, el sucre, el llevat i la llet.
  2. Pelar i tallar 3 pomes a dauets i afegir a la mescla anterior. Remenar amb una espàtula.
  3. Untar un motlle amb mantega i farina.
  4. Abocar la mescla al motlle controlant que quedin ben repartits els dauets de poma.
  5. Pelar el reste de les pomes i tallar-les a mitges llunes fines i repartir-les per damunt del pastís.
  6. Coure al forn, preescalfat a 250º, durant 45 minuts.
  7. Treure'l del forn, deixar refredar una miqueta i pintar amb una mica de melmelada d'albercoc o amb gelatina dissolta amb aigua, li donarà brillantor.




1 comentari:

  1. Me encanta tu receta de tarta! La voy a aplicar y subir a mi blog.

    ¿Qué te parece mi tarta Tarta Tres Chocolates ?

    ResponElimina