Avui l'Èlia fa 10 anys i ho hem celebrat fent una mica el mico amb aquest pastís.
A finals d'agost quan ja s'anava acostant l'aniversari pretenia que li fes un pastís d'elefant, vaig buscar i tot eren pastissos de fondant, veient que no hi havia alternativa i que a mi no m'agrada el fondant la vaig convèncer dient que li faria un pastís d'algun animal i que seria sorpresa. De seguida vaig trobar aquesta cara de mico que em va semblar molt indicada per celebrar la primera dècada, aquí en teniu la cara de satisfacció.
L'anècdota divertida d'aquest aniversari ha estat a l'hora d'escollir el menú, no sabia què demanar i després de pensar una bona estona diu rissotto, la veritat és que em vaig quedar molt parada, ja que no és un menjar que fem habitualment, al cap de dos minuts diu: per cert, què és rissotto? El Jordi i jo no podíem parar de riure!!!
- 155 gr de farina
- 90 gr de sucre morè
- 112 gr de sucre
- 57 gr de cacao pur
- 3 ous
- 3/4 de culleradeta de bicarbonat
- 1/2 culleradeta de llevat
- 1/4 de culleradeta de sal
- 145 gr de mantega pomada (fora de la nevera)
- 1 culleradeta d'extracte de vainilla
- 60 gr de xocolata fosa i freda
- 140 ml de buttermilk (si no en trobeu poder posar una cullerada de suc de llimona a la llet tèbia, queda com tallada)
- 140 ml d'aigua bullint
Preparació del pa de pessic:
- Untar un motlle rodó d'uns 22 cm amb mantega, espolvorejar amb farina i cobrir el cul amb paper de forn.
- Posar a escalfar el forn, per dalt i per baix a 200º.
- Tamisar la farina, el cacao, el bicarbonat, el llevat i la sal i reservar.
- Amb l'ajut d'unes barilles elèctriques batre la mantega fins que quedi una crema fina.
- Afegir els sucres i batre durant 3 minuts.
- Sense parar de batre afegir els ous un a un.
- Seguir remenant i afegir-hi la vainilla, sembla com si es tallés però torna a ajuntar-se la massa.
- Ara cal afegir-hi la xocolata que haurem fos i estarà freda i seguirem batent d¡fins que quedi ben integrada.
- A continuació afegirem la farina i la buttermilk alternativament, la farina en 3 vegades i la buttermilk en 2.
- Per acabar afegir l'aigua bullint i remenar fins que quedi una crema.
- Abocar sobre del motlle, baixar la temperatura del forn a 175º i coure entre 40 i 45 minuts. Comprovar que està cuit punxant amb un escuradents.
- Deixar refredar abans de desemmotllar.
Ingredients pel mico:
- pa de pessic
- crema pastissera amb una cullerada de cacao
- 150 ml de nata per muntar
- 150 gr de xocolata fondant
- una nou de mantega
- 2 donetes
- 2 filipinos blancs
- xocolata blanca (o fondant blanc)
- regalèssia vermella per la boca
- fideus de xocolata
- 6 micados
- 2 mores o lacasitos negres per fer els ulls
Preparació del mico:
- Donar la forma de cara de mico retallant una mica els laterals del pa de pessic.
- Obrir el pa de pessic per la meitat i cobrir amb una capa de crema amb cacao i tornar a tapar amb l'altra meitat.
- Preparar la cobertura, posar a bullir la nata líquida i abocar-la sobre de la xocolata trossejada, una vegada s'hagi fos fondre-hi una nou de mantega i deixar refredar una miqueta.
- Cobrir el pa de pessic amb la cobertura deixant que la xocolata s'estengui sola, no utilitzar cap ganivet ni pala.
- Col·locar els donetes com a orelles, jo he utilitzat uns escuradents per aguantar-los.
- Deixar que es refredi la cobertura i acabar de decorar la cara, jo per la boca he fos xocolata de cobertura blanca.
- Acabar amb els fideus de xocolata i els micados per fer els pels.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada