diumenge, 26 de febrer del 2017

Tartaleta de paté de salmó fumat


Avui hem fet el room escape i el dinar que els Reis d'Orient van portar a casa nostra a tots els joves de la família. De bon matí ens hem llevat per anar a Room of riddles i demostrar que érem uns fantàstics Capitans del port de Barcelona. Tots dos equips, Els Pescanova i Els Grumets, hem aconseguit l'objectiu en menys de 45 minuts i hem obtingut el diploma que ens acredita com a capitans.


Després hem deixat el port per anar a casa a dinar i comentar la jugada. 
Un complert aperitiu (paté de tomàquets secs, paté de llenties, tartaletes de patata i olivada, tartaletes de salmó), una fideuà de bolets, pastís de galetes oreo i maduixots ha estat el menú amb que hem obsequiat a tota la tripulació.


La recepta de les tartaletes és del blog de la Glòria El cafè de nit i han triomfat.

Ingredients:
  • Tartaletes
  • 200 gr de salmó fumat
  • 150 de formatge d'untar (tipus philadelphia)
  • 1/4 de ceba tendre
  • 1 cogombret petit en vinagre (jo no n'he posat)
  • nata líquida si queda massa espès 
Preparació:

  1. Triturar el salmó, el formatge, la ceba i el cogombret.
  2. Si queda massa espès aclarir amb una mica de nata líquida.
  3. Posar la pasta en una mànega pastissera i emplenar les tartaletes.
  4. Decorar amb una tàpera o oliva negra.

diumenge, 19 de febrer del 2017

Rosquilles d'anís


Ahir era un dia especial, teníem entrades per anar a veure al Marcel fent Els Miserables. Després de més d'un any de treball han estrenat el musical aquest mes de febrer al Foment Hortenc, èxit total amb les entrades venudes des del primer dia, i és que l'espectacle s'ho val, Més de 40 veus en viu i directe i un fantàstic equip tècnic que han fet vibrar al públic. I el que té més mèrit, tots ells amaters!!

L'atzar va fer que divendres a la nit, a la sortida del teatre Tantarantana, veiéssim aquesta bossa. No podia tenir millor destinatari que el nostre abanderat de París, així que la vem comprar i dissabte al matí improvisava unes rosquilles d'anís per compartir entre bambolines i desitjar MOLTA MERDA a tots els participants!!!


Us he de confessar que no m'agraden gens el musicals, sóc un desastre i em costa seguir la història, però ahir els meus ull només estaven pendents del Marcel i vaig sentir orgull de mare!!!


Pel que fa a les rosquilles vaig cometre un error i no se'm va gravar la foto, així que només es poden veure a través de la cel·lofana. Us puc assegurar que des que vaig tenir la idea d'omplir la bossa amb alguna cosa per compartir, decidir-me per fer rosquilles, comprar ingredients, preparar massa, donar forma i fregir no vaig trigar més de dues hores, aixó sí, estrés total!!!!
La recepta és de MisThermorecetas.

Ingredients: (40-50 rosquilles)
  • 200 gr de sucre
  • la pell d'una llimona, només la part blanca
  • 3 ous
  • 100 ml oli gira-sol
  • 50 ml d'anís
  • 500 - 550 gr de farina
  • 1 sobre de llevat
  • 1 pessic de sal
  • oli de gira-sol per fregir
  • sucre per decorar
Preparació:
  1. En el got de la thermomix posar-hi el sucre i polvoritzar durant 30 segons a velocitat 5-7-10.
  2. Afegir-hi la pell de llimona i programar 1 minuts a velocitat 5-7-10.
  3. Afegir els ous, l'oli i l'anís. Barrejar durant 10 segons a velocitat 6.
  4. Incorporar 250 gr de farina, el llevat i un pessic de sal, barrejar durant 8 segons a velocitat 6.
  5. Afegir 250 gr més de farina i programar 15 segons a velocitat 6.
  6. Ha de quedar una massa tova però que es pugui manipular amb les mans, si no és així afegir 50 gr més de farina i programar 30 segons a velocitat espiga.
  7. Deixar que la massa reposi dins del got durant 15 minuts.
  8. Per treure la massa del got ens untem les mans amb oli i la deixem sobre d'una superfície enfarinada.
  9. Anem fent boletes de la mida d'una nou, les aixafem una mica amb la ma i amb els dits fem un forat al centre.
  10. Fregir en abundant oli calent i deixar escórrer sobre de paper absorbent.
  11. Arrebossar amb sucre quan encara estiguin calentes les rosquilles.


dissabte, 4 de febrer del 2017

Pastís de galetes Oreo al microones


Com passa el temps, avui fa 23 anys que va néixer l'Arnau, que jo vaig ser mare, que en Jordi va ser pare, que els meus nebots tenien el primer cosí i així podríem anar buscant molt títols familiars. Jejeje!!!
Els CriJoArMaEl ho hem celebrat tot dinat i per primera vegada en 23 anys tots ens hem posat d'acord en que el pastís estava boníssim.


Per molts anys Arnau!!!!

La recepta del pastís és de Mis thermorecetas, us el recomano moltíssim, ràpid de fer i molt bo. No cal tenir thermomix.

Ingredients:
  • 250 gr de galetes Oreo (24)
  • 3 ous
  • 120 gr de sucre
  • 200 ml de llet
  • 100 ml d'oli de gira-sol
  • 1 sobre de llevat
Per la cobertura:
  • 200 ml de nata per muntar ben freda
  • 150 gr de formatge philadelphia
  • 80 de de sucre glas
Preparació:
  1. Triturar les galetes amb la picadora (en thermomix 20 segons a velocitat 5-7-10 i baixar amb l'espàtula el que s'hagi quedat a les parets del bol).
  2. Afegir els ous, el sucre, la llet, l'oli i el llevat i batre amb un minipimer (amb thermomix 20 segons a velocitat 7).
  3. Untar un motlle de silicona i omplir amb la mescla anterior.
  4. Posar al microones durant 11 minuts a 900 wats (jo ho he fet al màxim).
  5. Deixar 5 minuts més amb la porta tancada.
  6. Deixar refredar i desemmotllar.
Preparació cobertura:
  1. Muntar la nata junt amb el formatge (en thermomix posar la papallona i muntar a velocitat 4 sense posar temps, vigileu no en feu mantega, jo ho he tingut 1 minut).
  2. Afegir el sucre glas i remenar amb una espàtula suaument.
Cobrir el pastís amb la cobertura, esmicolar un parell de galetes Oreo sense la crema i decorar amb les Oreo petitones.