dimecres, 9 de novembre del 2016

Pastís vegà de xocolata i plàtan


Avui he portat a la feina aquest pastís per celebrar el meu aniversari, dia rera dia els meus companys m'han estat recordant que encara no havia portat res per celebrar-ho. L'espera ha estat llarga però al final ha valgut la pena.
Ahir a la tarda em vaig quedar sola a casa, cosa estranya, i vaig començar a buscar alguna recepta de pastís de plàtan, en tenia uns quants a la fruitera que s'estaven fent malbé. Tot buscant vaig trobar aquesta recepta a la pàgina Fricandodo que m'anava perfecte, tenia tots els ingredients a casa i en mitja horeta tenia el pastís a taula. A més, al ser vegana em dóna joc quan a casa venen el Lluís o la Lucia.


Ingredients:
  • 2 plàtans, si són madurs millor
  • 2 gots de farina
  • 1 got de llet de soja (o qualsevol altra)
  • 1 got de cacau en pols
  • 1 got de sucre
  • 1/2 got d'oli d'oliva
  • mitja cullerada de canyella
  • un polsim de sal
  • 1 sobre de llevat
Preparació:
  1. Triturar el plàtan tallat a trossos i el sucre fins que quedi un líquid homogeni.
  2. Afegir-hi l'oli, la llet, el cacau i la canyella i triturar amb la batedora.
  3. En un bol posar la farina tamisada, el llevat i la sal. Remenar bé i tot seguit abocar-hi la barreja anterior. Remenar bé amb una espàtula, us quedarà una massa molt espessa.
  4. Untar un motlle amb oli i espolvorejar amb farina. a continuació abocar-hi la massa.
  5. Coure al forn, preescalfat a 180º, durant 30 minuts. Abans de treure del forn comprovar amb un escuradents que estigui cuit.

3 comentaris:

  1. En primer lloc....felicitats! Has preparat un bon pastís per celebrar-ho!
    Petonets,
    Olga

    ResponElimina
  2. Caram, té molt bon aspecte. Ningú ho diria que és vega!
    Ptnts
    Glòria

    ResponElimina
  3. Per aquesta recepta quin motlle has fet servir?

    ResponElimina