Avui he portat a la feina aquest pastís per celebrar el meu aniversari, dia rera dia els meus companys m'han estat recordant que encara no havia portat res per celebrar-ho. L'espera ha estat llarga però al final ha valgut la pena.
Ahir a la tarda em vaig quedar sola a casa, cosa estranya, i vaig començar a buscar alguna recepta de pastís de plàtan, en tenia uns quants a la fruitera que s'estaven fent malbé. Tot buscant vaig trobar aquesta recepta a la pàgina Fricandodo que m'anava perfecte, tenia tots els ingredients a casa i en mitja horeta tenia el pastís a taula. A més, al ser vegana em dóna joc quan a casa venen el Lluís o la Lucia.
Ingredients:
- 2 plàtans, si són madurs millor
- 2 gots de farina
- 1 got de llet de soja (o qualsevol altra)
- 1 got de cacau en pols
- 1 got de sucre
- 1/2 got d'oli d'oliva
- mitja cullerada de canyella
- un polsim de sal
- 1 sobre de llevat
Preparació:
- Triturar el plàtan tallat a trossos i el sucre fins que quedi un líquid homogeni.
- Afegir-hi l'oli, la llet, el cacau i la canyella i triturar amb la batedora.
- En un bol posar la farina tamisada, el llevat i la sal. Remenar bé i tot seguit abocar-hi la barreja anterior. Remenar bé amb una espàtula, us quedarà una massa molt espessa.
- Untar un motlle amb oli i espolvorejar amb farina. a continuació abocar-hi la massa.
- Coure al forn, preescalfat a 180º, durant 30 minuts. Abans de treure del forn comprovar amb un escuradents que estigui cuit.
En primer lloc....felicitats! Has preparat un bon pastís per celebrar-ho!
ResponEliminaPetonets,
Olga
Caram, té molt bon aspecte. Ningú ho diria que és vega!
ResponEliminaPtnts
Glòria
Per aquesta recepta quin motlle has fet servir?
ResponElimina