Demà en Jordi fa 49 anys, casi mig segle, però els CriJoArMaEl ho vam celebrar diumenge, l'únic moment en que l'agenda familiar ens va fer coincidir a tots 5 a taula.
Per aquesta celebració vaig preparar un pastís de xocolata i cervesa negra amb frosting de formatge que em va recomanar la Joaqui.
Els que coneixeu el Jordi ja sabeu que amb el seu kit de cervesa artesana és un crak, i que la Folch Bear triomfa allà on vagi, així que em va semblar una bona idea fer aquest pastís pel seu aniversari on s'entreveu una copa de cervesa amb l'escuma regalimant.
Per molts anys!!!!
Aquesta vegada la recepta és per thermomix, però si busqueu per la xarxa segurament en trobareu una versió sense. La recepta és de la fantàstica pàgina de velocidad cuchara.
Si no us agrada la cervesa no us preocupeu, no es nota gens. Paraula de Cristina, jejejeje!!!
Ingredients:
Pel pa de pessic:
- 250 gr de farina
- 75 gr de xocolata en pols Valor
- 400 gr de sucre
- 2 culleradetes i mitja de bicarbonat
- 250 ml de cervesa negra
- 250 ml de mantega a temperatura ambient
- 140 gr de nata líquida per muntar
- 2 ous
- 1 culleradeta de vainilla líquida
Pel frosting:
- 300 gr de formatge per untar tipus Philadelphia
- 150 gr de sucre
- 350 gr de nata per muntar
Preparació:
Pa de pessic:
- En el got de la thermomix posar la farina, el cacao, el sucre i el bicarbonat. Barrejar 15 segons a velocitat 5 i reservar.
- Posar en el got la cervesa i la mantega (important que estigui a temperatura ambient) i barrejar 3 minuts a 50º i veloctat 2.
- Afegir-hi la nata, la vainilla i els ous i batre 20 segons a velocitat 2 i 1/2.
- Posar la thermomix a velocitat 3 i sense programar temps anar incorporant la barreja de farines fins que estigui ben mesclat.
- Abocar la mescla en un motlle untat amb mantega.
- Coure al forn, preescalfat a 180º, aproximadament durant 50 minuts. Punxar per comprovar que estigui cuit.
- Deixar refredar i desemmotllar.
Pel frosting:
- Posar el sucre a la thermomix i programar 30 segons a velocitat progresiva 5-9.
- Programar velocitat 3, sense temps, i anar afegint el formatge i reservar.
- Posar la papallona i afegir la nata moooolt freda, muntar a velocitat 3 i 1/2 sense programar temps, vigilar no estigui massa estona i en comptes de muntar-la la convertiu en mantega!!!
- Barrejar la nata muntada amb la barreja de formatge amb moviments envolvents i untar el pastís que ha d'estar fred i posar-lo a la nevera fins al moment de servir.
Nenaaaaa quin pastís més original!, per molts anys al protagonista!. No en sabia res de la Folch Bear!, s'haurà de provar!, la fa a casa?una abraçada!
ResponElimina
ResponEliminaCrijoarmael; Per molts anys a tots dos, tu per la recepta i el Jordi per el anys¡¡
Una abraçada Cristina¡¡ :O)
Un pastis ben original per un "cerveseru"...jeje
ResponEliminaPetons i moltes felicitats!!