Ahir teníem un dia ple d'activitats familiars, matí de titelles als Lluïsos de Gràcia i tarda d'iniciació al room escape de Sant Feliu de Llobregat, això volia dir que el dinar havia d'estar preparat el dia abans per arribar corrents, dinar i tornar a marxar. Aprofitant que en Jordi havia portat unes carxofes de la Boqueria i que tenia carn picada, dissabte a la nit, vaig fer aquestes mandonguilles que només faltava escalfar. Un bon plat de diumenge que ens va deixar amb energia suficient per aconseguir sortir del room escape 33 segons abans que sonés l'alarma.
- 1 kg de carn picada (mitat porc, mitat vedella)
- 4 llesques de pa de motlle sense crosta
- 1 ou
- 1 rajolí de llet
- farina
- 1 ceba
- 250 gr de tomàquet ratllat
- 1 copa de vi ranci
- 5 carxofes
- bolets variats
- 1 gra d'all
- 10 ametlles torrades
- 1 torradeta o llesca de pa fregit
- julivert
- oli
- sal
- pebre
Preparació:
- Batre l'ou.
- Afegir-hi les llesques de pa de motlle, sal, pebre i un rajolí d'oli. Amb una forquilla anar aixafant el pa fins que la molla quedi ben impregnada.
- Afegir la carn picada i remenar bé amb les mans fins que la barreja quedi ben integrada.
- Donar forma a les mandonguilles i enfarinar-les.
- En una cassola fregir les mandonguilles amb un bon raig d'oli i reservar-les.
- Tallar (o picar-la amb una picadora) la ceba ben petita i afegir-la a la cassola on hem fregit les mandonguilles.
- Quan tinguem la ceba cuita afegim el tomàquet i deixem que vagi coent fins que l'oli comença a separar-se del sofregit.
- Mentre va fent-se el sofregit netejar bé les carxofes. És important que no quedin fulles dures. Cada carxofa l'he partit en 8 trossos.
- Quan tinguem el sofregit al punt posar un bon raig de vi ranci o conyac o el que tingueu i deixeu que s'evapori l'alcohol.
- Afegir les carxofes, donar un parell de voltes.
- Afegir els bolets que haurem netejat i tallat a trossos (els meus eren congelats). Un parell de voltes més.
- Afegir les mandonguilles que teníem reservades, salar al gust i cobrir amb aigua.
- Quan arrenqui el bull deixar coure 15 minuts amb la cassola tapada.
- Mentrestant preparar la picada amb un gra d'all, una mica de julivert, una torradeta (o pa fregit o una galeta maria o uns bastonets) i unes ametlles o avellanes...Quan faltin 2 minuts afegir la picada a la cassola.
- Si deixeu reposar d'un dia per l'altre està molt millor.
- Jo ho vaig acompanyar d'arròs blanc i em va servir de plat únic.
M'encanten les mandonguilles! aquestes tenen un pinta excepcional!!!
ResponEliminaPetonets
Quina pintassa aquestes mandonguilles!! venen ganes de cruspir-te-les totes! petons
ResponEliminaQuè bones, m'apunto la recepta!!!
ResponElimina