Avui hem celebrat el sant de l'Arnau sense l'Arnau. Ja sé que sembla estrany però com que aquest cap de setmana tenim l'agenda molt atapeïda i és impossible coincidir els cinc en un àpat, hem quedat que ho celebraríem la setmana vinent.
A mitja tarda m'ha sabut greu no fer res i he buscat alguna recepta ràpida que fes una mica de festa i així a l'hora de sopar celebrar-ho amb els que estiguéssim a taula, comptant que hi hauria l'Arnau.
A mig fer el pastís arriba l'Arnau a casa i em diu que no sopa ni dorm ni dina a casa.... Així que estiguis on estiguis moltes felicitats i si tens sort demà al vespre encara te'n quedarà algun trosset.
Aquest pastís és del llibre de la thermomix i des del primer dia que el vaig veure que tenia ganes de fer-lo. Avui era el dia adequat, recepta ràpida i a casa tenim un munt de pomes que ens han portat de Prullans. El resultat fantàstic, un pa de pessic molt flonjo que barrejat amb la poma està irresistible.
Tot i que la recepta és per thermomix es pot fer perfectament amb una batedora elèctrica.
Ingredients:
- 130 gr de mantega tova
- 4 pomes àcides (si són molt grans 3)
- 3 ous
- 150 gr de sucre
- 30 gr de conyac
- 200 gr de farina
- 1 cullerada de llevat (tipus Royal)
- 1 pessic de sal
- sucre de llustre per decorar
Preparació:
- Posar a escalfar el forn a 180º.
- Untar un motlle (28 cm) amb mantega.
- Pelar les pomes, tallar a quarts, treure les llavors i fer talls paral·lels als quarts de poma sense arribar al final perquè no se separin completament.
- Posar en el got de la thermomix (o en un bol) la mantega, els ous, el sucre, el conyac, la farina, el llevat i la sal. Barrejar 20 segons a velocitat 6 (si ho feu amb una batedora barrejar fins que us quedi una mescla ben integrada).
- Abocar la barreja en el motlle i repartir els quarts de poma per tot el pastís.
- Coure al forn entre 30 i 40 minuts, comprovar que està cuit amb un escuradents.
- Deixar reposar 10 minuts abans de desemmotllar.
- Decorar amb sucre de llustre.
Te una pinta impressionant.
ResponEliminaI de gusr segur que és boníssim. Me l'apunto!
Petons