diumenge, 20 de setembre del 2015

Braç d'espinacs farcit


Després d'un més de vacances tornem amb la recepta del blog al plat, aquest més com a protagonista el blog de la Sió Fem un mos que segueixo habitualment. 

M'agrada aquesta iniciativa de la Mercè, ja que gràcies al blog al plat entres a dins de la cuina de cada protagonista i en aquest cas m'ha costat molt decidir-me, hauria pogut fer qualsevol de les seves propostes. Finalment l'escollit ha estat aquest braç d'espinacs que m'ha enamorat amb aquest verd tan preciós.


Ingredients:

Pel pa de pessic:
  • 200 gr de fulles d'espinacs frescos sense el tall
  • 2 ous
  • 100 gr de farina
  • 6 gr de llevat Royal
  • 2 cullerades d'oli
  • sal
Pel farcit:
  • 6 talls de gall dindi (fiambre)
  • 250 gr de Philadelphia
  • 300 gr de xampinyons
  • 2 alls
  • anet
  • sal
Preparació:

Pa de pessic:
  1. En un bol posar els espinacs junt amb l'oli i els rovells.  Triturar fins que quedi una salsa fina.
  2. Afegir la farina, una mica de sal i el llevat i seguir triturant fins que tot quedi incorporat.
  3. Muntar les clares i afegir-les a la barreja anterior remenant suaument.
  4. Posar la mescla a la safata de forn que haureu folrat amb paper de forn i coure durant 5 minuts a 180º.
  5. Treure del forn i cobrir amb un drap de cuina humit fins que es refredi.
Farcit:
  1. Tallar els xampinyons ben petits.
  2. Laminar els all ben petits.
  3. Amb una mica d'oli saltejar els alls vigilant que no es cremin.
  4. Afegir-hi els bolets i deixar coure amb una mica de sal.
  5. Retirar del foc i incorporar el formatge i un polsim d'anet. Remenar fins que quedi tot ben integrat.
Muntatge del braç:
  1. Retirar el paper sulforitzat del braç i donar la volta al pa de pessic, que la part aca quedi a sota.
  2. Cobrir el pa de pessic amb 3 talls de gall d'indi (si són petits posar-ne 6).
  3. Cobrir amb el farcit que hem preparat.
  4. Acabar amb una altra capa de gall dindi.
  5. Enrotllar el pa de pessic i embolicar amb el paper de forn.
  6. Deixar un mínim d'una hora a la nevera.
  7. Decorar i servir.

8 comentaris:

  1. Oh, t'ha quedat amb un color preciós! I amb aquest farcit ha de ser boníssim!

    ResponElimina
  2. Queda molt bonic amb aquests colors i amb aquest farcit ha de ser molt bo!!!
    Ptnts
    Dolça

    ResponElimina
  3. jo fa moooolt de temps que tinc pendent fer un braç d'aquests! mira que n'he tastat, però fer-lo, mai! a veure si m'animes ara que ho he vist! petons

    ResponElimina
  4. Queda un braç preciós i boníssim! t'ha quedat un verd molt maco!!

    ResponElimina
  5. Què maco! una altra manera de menjar espinacs!Segur que has gaudit molt fent la recepta.

    ResponElimina

  6. Gracies pel temps dedicat a navegar entre les meves receptes i per les paraules sobre las propostes del blog.
    Una tria fantàstica.
    Gracies Cristina

    ResponElimina
  7. ostres!, quina traça Cristina!, m'encanten aquestes receptes originals, amb color, que sorprenen... Gràcies per participar un cop més a la convocatòria!

    ResponElimina


  8. Cristina; Un molt bon farcit, aquest amb espinacs,formatge Philadelphia i xampinyons.
    Salutacions Cristina¡¡ :O)

    ResponElimina