Aquest any a Gaüses hem instaurat la formatjada, un sopar a base de formatges i pa de coca de Camallera, a casa d'en Jordi i la Montse.
La Isabel, la Bea i jo erem les encarregades de fer els postres, totes tres ens en hem sortit molt bé amb pastissos sense gluten aptes per a la Montse.
La recepta és del blog Pa amb oli i xocolata, i el resultat espectacular, un pa de pessic molt flonjo que va desaparèixer en un moment.
Ingredients:
- 150 gr de farina d'arròs
- 150 gr de sucre (100gr i 50gr per separat)
- 125 ml de llet
- 4 ous
- sucre de llustre
Preparació:
- Muntar les clares a punt de neu, quan comenci a fer brumera aneu afegint de mica en mica els 50 gr de sucre. Reserveu.
- A part bateu els rovells amb els 100 gr de sucre i la llet, fins a obtenir una mescla ben esponjosa.
- Afegir la farina tamisada als rovells i barrejar.
- Incorporar les clares muntades i remenar suaument.
- Abocar en un motlle untat amb oli i coure al forn a 180º durant 30 minuts amb l'escalfor de sota. Comproveu amb un escuradents que està ben cuit.
- Deixar refredar i espolvorejar amb sucre de llustre.
Es veu deliciós i molt esponjós! me l'apunto perquè de tant en tant també fem trobades amb una companya celíaca i estarà d'allò més contenta ;). Un petó!
ResponElimina