dijous, 12 de juny del 2014

Quiche d'espinacs, xampinyons i bacó


Avui els CriJoArMaEl hem rebut el premi del concurs de cuina del Turó del Cargol amb la recepta Pizza de patata.
Aquest migdia, tots els nens i les nenes de l'escola, han tastat aquesta pizza, i pels comentaris que m'han anat fent els ha agradat molt, per mi ha estat una gran satisfacció.
Natural cuina, empresa que gestiona el menjador de l'escola, ens ha obsequiat amb una fantàstica cistella ecològica plena de productes de la terra que han estat molt ben rebuts a casa. Mireu quin goig que feia!! Moltíssimes gràcies!!!!


Només arribar a casa, els espinacs han anat cap a la cassola i han estat els protagonistes del sopar d'avui, una improvisada quiche que ens hem menjat amb molt de gust.

Ingredients:

  • 1 base de massa brisa
  • 3 ous
  • 200 ml de nata per muntar
  • un bon grapat de formatge ratllat emental
  • espinacs frescos
  • 4 o 5 xampinyons
  • 1 ceba
  • 150 gr de bacó
  • sal
  • pebre
  • oli
Preparació:
  1. Tallar la ceba a dauets i sofregir-la amb una mica d'oli.
  2. Afegir els xampinyons tallats a dauets i deixar coure un parell de minuts.
  3. Tallar el bacó a tiretes i coure junt amb la ceba i els xampinyons.
  4. Netejar els espinacs, tallar en juliana i afegir a la cassola, donar un parell de voltes i retirar del foc.
  5. A part cobrir el motlle amb la massa brisa i coure 10 minuts al forn, preescalafat a 180°. Per evitar que la massa pugi jo empleno el motlle amb cigrons crussos, també ho podeu fer cobrint amb paper de plata.
  6. En un bol batre els ous i la nata amb ua mica de sal i pebre. Vigileu amb la sal, tingueu en compte que hi posarem formatge i bacó. 
  7. Afegir el formatge ratllat i la barreja de verdures i bacó.
  8. Remenar i abocar dins del motlle.
  9. Coure 25 minuts al forn.
  10. Servir fred o calent.

3 comentaris:

  1. Les quiches son delicioses totes! i aquesta d'espinacas fa molt bona cas... segur que era ben bona! Un petó
    http://lesreceptesquemagraden.blogspot.com.es/

    ResponElimina
  2. Caram, enhorabona!
    I el premi, mooooolt ben aprofitat, je je je...

    ResponElimina
  3. que bé cuinar amb ingredients tan bons oii!! molt bona proposta! petons

    ResponElimina