dimarts, 31 de desembre del 2013

Feliç 2014!!


Els CriJoArMaEl us desitgem un dolç 2014!!!

dimarts, 24 de desembre del 2013

Bon Nadal - Maduixes amb nata


Els CriJoArMaEl us desitgem un Bon Nadal!!

Aquesta tarda amb el Marcel hem fet aquests pares Noel que he vist per la xarxa i hem sorprès a tota la família.

Ingredients:

  • Maduixots
  • Nata
  • fideus de xocolata
Preparació:
  1. Netejar i partir els maduixots.
  2. Amb nata farcir els maduixots.
  3. Amb els fideus de xocolata fer els ulls.
  4. Acabar amb un punt de nata per acabar el barret.
  5. Reservar a la nevera fins l'hora de menjar.

diumenge, 22 de desembre del 2013

Pastís de tonyina


Sempre que fem un sopar de cosines la Marta porta aquest pastís de tonyina que està molt bo i es fa en un tres i no res, 5 minuts de preparació i 10 de microones.


Ingredients:

  • 4 ous
  • 2 llaunes de tonyina petites
  • 250 ml de crema de llet
  • 2 cullerades de tomàquet fregit
  • 3 formatgets
Preparació:
  1. Barrejar tots els ingredients amb un batedor automàtic (pimer).
  2. Posar la barreja en un motlle apte per a microones.
  3. Coure 10 minuts a màxima potència, si encara no està cuit posar un parell de minuts més.
  4. Deixar refredar, desemmotllar i decorar.
  5. Jo ho he servit acompanyat d'una salsa rosa.

dimarts, 17 de desembre del 2013

Galetes de mantega 2


Enguany celebrem el 125 aniversari de la fundació d'Impremta Badia, 125 anys que Francesc Badia i Cantenys, besavi d'en Jordi, va començar en un petit taller del Raval la història d'aquesta empresa familiar que ha anat passant de pares a fills fins a dia d'avui.
Aquí teniu el meu petit granet de sorra als actes de celebració i que per molts anys puguem tenir Impremta Badia.

De galetes de mantega ja n'havia fet altres vegades però buscant per internet he trobat aquesta al blog La cuina de las Divinas i Humildes que m'ha semblat més senzilla, i aprofitant que l'Èlia estava malalta i no podíem sortir de casa, hem passat la tarda fent de cuineres.

Ingredients:
  • 1 got de sucre
  • 1 ou
  • 3 gots de farina
  • 250 gr de mantega pomada (treta de la nevera el dia abans)
Preparació:
  1. Barregeu tots els ingredients amb les mans fins a fer una pilota amb tota la massa.
  2. Embolicar amb film transparent i deixar refredar una estona a la nevera, us serà més fàcil fer les galetes.
  3. Estendre la massa amb un corró sobre una superfície plana i donar forma a les galetes.
  4. Posar les galetes en una safata coberta amb paper de forn i coure durant 12 minuts a 180º (escalfor de dalt i baix). Recordeu encendre el forn 10 minuts abans d'enfornar.

dilluns, 16 de desembre del 2013

Supremes de lluç al forn


Ahir per dinar vaig fer aquest senzill, però boníssim, plat de lluç al forn.
He de confessar que per mi el millor són les patates!!!

Ingredients:
  • 4 supremes de lluç
  • 4 patates
  • 2 cebes
  • 1 got de vi blanc
  • 2 grans d'all
  • julivert
  • pebre negre
  • pebre vermell dolç
  • oli verge d'oliva
Preparació:
  1. Pelar, netejar les patates i tallar-les a rodanxes fines.
  2. Pelar i tallar les cebes a rodanxes fines.
  3. En una safata per anar al forn posar un bon raig d'oli d'oliva i cobrir el fons amb les rodanxes de patata i ceba.
  4. Salpebrar i regar amb el vi blanc.
  5. Coure al forn preescalfat a 250° entre 25 i 35 minuts.
  6. Afegir-hi les supremes de lluç salpebrades, escampar l'all i julivert trinxat i amanir amb oli.
  7. Tornar al forn fins que el lluç estigui cuit, entre 10 i 15 minuts.
  8. Espolvorejar amb pebre vermell dolç i servir.

dimecres, 11 de desembre del 2013

Pastís de pasta de full amb poma


Divendres passat vem fer una trobada amb unes quantes famílies de la classe de l'Èlia. Després de la Via Catalana i la botifarrada a la Hispanidad, no podíem deixar passar el dia de la Constitució, per aquesta ocasió hem organitzat una xoriçada  a La Masó, a casa del David i la Mariona.
Amb aquest pastís de poma, sense ou ni llet, vem celebrar l'aniversari de la Mariona. 
La recepta és una barreja de diferents propostes que he trobat per la xarxa.

Ingredients:

  • 2 làmines de pasta de full
  • 2 pomes
  • 4 cullerades de melmelada d'albercoc
  • 1 cullerada de sucre
  • sucre de llustre 
Preparació:
  1. En una safata per anar al forn posar-hi una base de pasta de full.
  2. Punxar-la amb una forquilla per evitar que s'infli.
  3. Untar la base amb la melmelada deixant un dit per cada costat sense.
  4. Pelar i tallar les pomes a làmines fines i repartir-les per sobre de la melmelada.
  5. Escampar una cullerada de sucre per sobre la poma.
  6. Cobrir amb la segona base de pasta de full. Per fer la reixa podeu utilitzar un aparell especial o amb  un ganivet.
  7. Per segellar els costats poseu una mica d'aigua i apretant amb una forquilla tot el contorn.
  8. Perquè quedi més bonica podeu pintar tot el sobre amb ou, si teniu al.lèrgics no.
  9. Coure al forn preescalafat a 180° durant 25 minuts amb l'escalfor de dalt i baix.
  10. Abans de servir espolvorejar amb sucre de llustre.