La setmana passada el programa de Catalunya Radio Tàpias variades estava dedicat a les mandonguilles, jo em vaig quedar amb la recepta d'un oient que les feia amb carn de porc i calamars. Aquest cap de setmana les he fet acompanyades de castanyes amb un resultat exquisit.
Ingredients: (5 persones)
- 500 gr de carn picada de porc
- 500 gr de calamars
- 300 gr de castanyes
- 3 llesques de pa de motlle sense crosta o de pa dur
- 1 copeta de vi ranci
- 1 ceba
- 3 cullerades de tomàquet ratllat
- farina
- 1 ou
- rajolí de llet
- sal
- pebre
- oli
- all
- julivert
- 4 ametlles torrades
- 4 avellanes torrades
- 1 torradeta o 1 carquinyoli
Preparació:
- Netejar i trossejar els calamars i saltejar-los amb una mica d'oli. Retirar i triturar-los.
- Posar a estovar la molla de pa amb l'ou deixatat, sal, pebre i la llet.
- Afegir-hi la carn picada i els calamars triturats i barrejar.
- Donar forma a les mandonguilles i enfarinar.
- En una cassola fregir les mandonguilles amb oli d'oliva i reservar.
- En el mateix oli sofregir la ceba tallada ben petitona.
- Afegir-hi el tomàquet, sal i una mica de sucre i coure lentament.
- Quan tinguem el sofregit al punt tirar un gotet de vi ranci i deixar reduir l'alcohol.
- A continuació afegir-hi les mandonguilles i les castanyes cuites i pelades, cobrir amb aigua i deixar coure 20 minuts fent xup-xup.
- Per acabar, fer una picada amb els alls, el julivert, les ametlles, les avellanes i una torradeta i afegir a la cassola, coure un parell de minuts i corrents cap a taula.
Les castanyes les he comprat congelades i m'he estalviat pelar-les.
quines mandonguilles noia!! jo tambe en tinc ganes de fer, fa temps que no en faig , de les classiques, aupa mandonguilles! petons
ResponEliminaQuines mandonguilles més originals!!! Gràcies per la genial idea d'unir el mar i la muntanya en una mandonguilla!!!
ResponEliminaPetons,
Olga