dissabte, 17 d’agost del 2013

Llibrets d'albergínia


Avui us presento aquests llibrets d'albergínia que ens feia la meva mare quan estiuejàvem al Mas Carbó, ella era una entussiasta d'aquesta verdura i al Mas les anàvem a buscar directament a l'hort, tot un luxe. 
Us he de confessar que a mi l'albergínia no m'agrada massa, la trobo molt amargant, així que us podeu imaginar la il·lusió que em feia trobar-me aquest plat a taula...
Després de molts i molts anys m'ha fet gràcia recuperar aquests llibrets, que tot i que no m'agradaven em porten bons records de la infància.
Ha casa han estat ben rebuts, i a mi també m'han agradat, el fet de deixar una bona estona les albergínies amb una mica de sal han fet perdre l'amargor.

Ingredients:
  • Albergínia
  • Pernil dolç
  • Formatge
  • Ou
  • Farina de galeta
  • Sal
  • Oli per fregir
Preparació:
  1. Tallar l'albergínia a rodanxes primes i deixar-les una bona estona en un escorredor amb sal perquè perdin l'amargor.
  2. Secar l'excés d'humitat de les rodanxes d'albergínia amb paper de cuina.
  3. Preparar els llibrets amb dues rodanxes d'albergínia, una mica de pernil dolç i una mica de formatge. Intenteu fer coincidir les rodanxes de la mateixa mida.
  4. Arrebossar els llibrets amb ou batut i farina de galeta. Si voleu que us quedi més cruixent passeu els llibrets dues vegades per ou i farina.
  5. Fregir amb abundant oli ben calent i deixar sobre paper absorvent per eliminar l'éxcés d'oli.


5 comentaris:

  1. que bons!! m'encanta lalberginia i els llibrets aixi que imagina! petons

    ResponElimina
  2. A mí si m'agraden les albergínies i aquest llibrets els faig sovint.
    Segur que els farès més vegades...
    Petonets

    ResponElimina
  3. Quina bona idea!!!!! M'agrada!!!
    La meva mare feia l'albergínia arrebossada i ens agrada moltíssim!!!
    Salut i petons,
    Olga

    ResponElimina
  4. Mmm doncs a mi l'albergínia m'agrada molt! sobretot si com tu dius, li treus el punt d'amargor deixant-la reposar amb una mica de sal ;-).

    ResponElimina