Avui us presento aquests llibrets d'albergínia que ens feia la meva mare quan estiuejàvem al Mas Carbó, ella era una entussiasta d'aquesta verdura i al Mas les anàvem a buscar directament a l'hort, tot un luxe.
Us he de confessar que a mi l'albergínia no m'agrada massa, la trobo molt amargant, així que us podeu imaginar la il·lusió que em feia trobar-me aquest plat a taula...
Després de molts i molts anys m'ha fet gràcia recuperar aquests llibrets, que tot i que no m'agradaven em porten bons records de la infància.
Ha casa han estat ben rebuts, i a mi també m'han agradat, el fet de deixar una bona estona les albergínies amb una mica de sal han fet perdre l'amargor.
Ingredients:
- Albergínia
- Pernil dolç
- Formatge
- Ou
- Farina de galeta
- Sal
- Oli per fregir
- Tallar l'albergínia a rodanxes primes i deixar-les una bona estona en un escorredor amb sal perquè perdin l'amargor.
- Secar l'excés d'humitat de les rodanxes d'albergínia amb paper de cuina.
- Preparar els llibrets amb dues rodanxes d'albergínia, una mica de pernil dolç i una mica de formatge. Intenteu fer coincidir les rodanxes de la mateixa mida.
- Arrebossar els llibrets amb ou batut i farina de galeta. Si voleu que us quedi més cruixent passeu els llibrets dues vegades per ou i farina.
- Fregir amb abundant oli ben calent i deixar sobre paper absorvent per eliminar l'éxcés d'oli.
que bons!! m'encanta lalberginia i els llibrets aixi que imagina! petons
ResponEliminaA mí si m'agraden les albergínies i aquest llibrets els faig sovint.
ResponEliminaSegur que els farès més vegades...
Petonets
Quina bona idea!!!!! M'agrada!!!
ResponEliminaLa meva mare feia l'albergínia arrebossada i ens agrada moltíssim!!!
Salut i petons,
Olga
Mmm doncs a mi l'albergínia m'agrada molt! sobretot si com tu dius, li treus el punt d'amargor deixant-la reposar amb una mica de sal ;-).
ResponEliminaEstan bonissim, jo els faig a sovint.
ResponEliminaPetons