Després d'uns quants anys, aquest cap de setmana ens hem retrobat quatre antics companys de feina. Hem estat convidats a la casa que tenen l'Elena i en Lluís a Cadaqués, en un entorn immillorable. A la foto podeu veure la vista que teníem des de la nostra habitació, tot un luxe!
A part de recordar batalletes de fa més de dues dècades i riure moltíssim, hem aprofitat la trobada per celebrar els 50 anys que van fer aquest agost l'Albert i el Lluís amb un sacher sense lactosa i aquesta mouse de mojito que va agradar moltíssim.
Per molts anys als dos i gràcies a tots per fer-nos passar un cap de setmana tan agradable!
La recepta és del blog de la Mercè,
Destapant cassoles, que tantes i tantes vegades em serveix de referència.
Ingredients:
Per a la base:
- 1 tub de galetes Maria
- 80 gr de mantega
- 1 cullerada de sucre
Per a la mousse:
- 2 ous
- 3 cullerades de sucre morè
- 3 cullerades de sucre blanc
- 400 ml de nata
- 6 fulles de gelatina
- suc de 2 llimes
- suc de mitja llimona
- 10 fulles de menta
- 50 ml de rom
- ratlladura de llima
Per a oa cobertura:
- 100 ml de rom + 25 ml d'aigua
- 125 ml d'aigua
- mig sobre de gelatina de llimona
- 2 gotes de colorant verd
Preparació:
Base:
Triturar totes les galetes i barrejar amb la mantega fosa i la cullerada de sucre.
Amb la barreja emplenar la base d'un motlle desmuntable tot pressionant amb una forquilla.
Deixar a la nevera durant una hora.
Mousse:
Ratllar la pell de les llimes.
Posar a hidratrar la gelatina amb aigua freda.
En un cassó posar-hi el suc de les llimes, el de la mitja llimona i el rom. Afegir-hi les fulles de menta i la meitat de la ratlladura de les llimes. Deixar infusionar durant uns minuts.
Retirar del foc i colar.
Afegir la gelatina i remenar fins que quedi disolta.
En un bol muntar les clares a punt de neu junt amb el sucre blanc i reservar.
En un altre bol batre els rovells amb el sucre morè.
Afegir-hi el líquid, vigilar que no cremi, i remenar-ho.
Incorporar-hi les clares i remenar amb moviments envolvents.
Muntar la nata i afegir-la poc a poc a la barreja anterior vigilant que no baixi la nata.
Posar la massa al motlle i deixar d'un dia per l'altre a la nevera.
Cobertura:
En un cassó posar el rom i 25 ml d'aigua i escalfar-ho.
Quan arrenqui el bull posar-hi mig sobre de gelatina de llimona i remenar fins que quedi bén disolta.
Deixar refredar una mica abans d'afegir-hi els 125 ml d'aigua, les gotetes de colorant i la meitat de la ratlladura de llima.
Posar sobre de la mousse i deixar refredar a la nevera un mínim de 2 hores.
Decorar amb unes rodantxes de llima i unes fulles de menta.