divendres, 17 d’agost del 2012

Pastís de xocolata blanca amb mores


El 15 d'agost, com a molts altres pobles, és la festa major de Gaüses. Des de fa uns quants anys que el Wences i la Cuncep organitzen una Fricandorada per a tota la colla, un sopar molt agradable al jardí de casa seva previ a la nit de ball a la plaça del poble, la protagonista és una cassola enorme amb fricandó per a 40 persones.
Pels postres d'aquest any he fet una de les receptes que hi ha a l'envoltori de la xocolata Nestlé Postres, canviant els gerds per mores que hem anat a collir amb l'Èlia pels marges dels camps. La dolçor de la xocolata blanca ha quedat molt ben contrastada amb l'acidesa de les mores i la frescor ha anat molt bé per compensar la calor de la nit.



Des  d'aquí també vull agrair a la Pilar que ens ha deixat la seva casa  per passar aquest 10 dies de vacances.

Ingredients:
  • 1 rajola de Nestlé Postres blanc (180gr)
  • 1 base de pasta brisa
  • 150 ml de nata per muntar
  • 1 fulla de gelatina
  • mores per decorar (la recepta original és amb gerds)
Preparació:
  1. Preescalfar el forn a 200º.
  2. Col·locar en un motlle la pasta brisa i punxar tota la base amb una forquilla per que no s'infli en el moment de la cocció.
  3. Coure al forn durant uns 20 minuts, fins que comenci a agafar color, i deixar refredar.
  4. Posar a hidratar la gelatina amb aigua freda.
  5. En un bol trocejar la xocolata.
  6. Escalfar la nata a foc suau.
  7. Fora del foc escórrer la gelatina i desfer-la amb la nata.
  8. Abocar la nata calenta sobre la xocolata i deixar reposar 5 minuts, després barrejar amb una cullera fins que quedi una solució homogènia.
  9. Abocar la mescla sobre la base cuita, decorar amb les mores i deixar que solidifiqui a la nevera un mínim d'una hora.
  10.  
 


4 comentaris:

  1. Tot el que tingui xocolata blanca té el meu vot a favor!! :)

    ResponElimina
  2. A mi em passa al contrari...la xocolata blanca no m'agrada gens, però sempre dic que algún dia en faré algun, així que prenc nota, que aquest té molt bona pinta!

    ResponElimina
  3. Com el vegi la meva filla....li encisa la xocolata blanca!!!!
    Salut!
    Olga

    ResponElimina
  4. L'haurem de provar! Ha de ser bo, bo!
    Una abraçada!

    ResponElimina