Aquesta setmana a S'Agaró ens hem tornat vegetarians!
Tot té una explicació, hem tingut a la Lucia, la parella de l'Arnau que no menja carn, i que ens ha fet variar els nostres hàbits alimentaris.
Un dels plats estrella han estat aquests macarrons amb albergínies que vaig aprendre al darrer curs del Caprabo amb la Mireia Carbó, una recepta típica italiana que de ben segur que us agradarà.
Ingredients per a 4 persones:
- 320 gr de pasta
- 2 albergínies
- 2 llaunes de 800 gr de tomàquets sencers
- 200 gr de mozzarella
- 10 fulles d'alfàbrega
- 1 gra d'all
- formatge parmesà ratllat
- oli d'oliva
- sal
- Tallar les albergínies en daus, salar-les i deixar-les escórrer durant 30 minuts per tal que treguin l'amargor.
- Eixugar-les amb paper absorbent i fregiu-les en abundant oli ben calent. Reservar-les sobre paper absorbent per eliminar l'oli sobrant.
- Sofregir l'all i afegir-hi els tomàquets tallats a trossos grans, salar i deixar coure durant 20 minuts. Afegir-hi les albergínies.
- Fora del foc, incorporar-hi les fulles d'alfàbrega talladetes a trossets, tapar i deixar-ho reposar.
- Coure la pasta amb abundant aigua amb sal, calculant la meitat del temps de cocció que indiqui l'envàs. Colar-la i tornar-la a l'olla. Afegir la meitat de la salsa i barrejar-ho.
- En una safata per al forn, posar part de la salsa, la pasta, una capa de mozzarella i cobrir amb la resta de la salsa.
- Cobrir-ho amb parmesà ratllat i coure al for durant 20 minuts amb l'escalfor de dalt i baix.