Un dels plats estrella d'aquest estiu ha estat aquest cuscús acompanyat de samfaina que tant és bo fred com calent. Des de que he conegut el cuscús que a casa en faig sovint, combina amb tot, és fantàstic com acompanyament i en un moment està preparat.
Com sempre que anem a Gaüses fem una càrrega de carn i verdura de Torroella de Montgrí, la qualitat no té res a veure amb la que trobo a Barcelona, i he aprofitat per fer aquesta samfaina que ha quedat boníssima.
- 2 gots de cuscús sec
- 1 culleradeta de curri
- una miqueta de mantega
- un carbassó
- una albergínia
- un pebrot verd
- un pebrot vermell
- una ceba
- 2 tomàquets madurs
- oli, sal i pebre
Preparació:
- Per a la samfaina tallar les verduretes a dauets i coure-les amb una mica d'oli, sal i pebre. Afegir els tomàquets ratllats i acabar de coure tot junt.
- Pel cusús posar a bullir dos gots d'aigua amb sal i la culleradeta de curri. Quan bulli abocar per sobre del cuscús, tapar i deixar reposar durant 5 minuts. Afegir la mantega i remenar amb l'ajuda d'una forquilla.
- Servir barrejat fred o calent.
Ho provaré. Ha d'estar deliciós
ResponEliminaUn plat complet bonissim, fàcil i perfecte per qualsevol àpat!! m'encanten aquests plats a la tardor!! unicament jo li posaria una mica d'ou dur, per acabar-lo de rematar! que et sembla? petons
ResponEliminaEl cuscús m'encanta per les amanides d'estiu, i ara l'he apartat, no sé perquè! Aquesta recepta es veu deliciosa, la tindre present ben aviat ;)
ResponEliminaEl cuscús amb verdures m'agrada molt. Tens raó, costa trobar menjar com cal, amb gust a el que et menges.
ResponEliminaPetons.
No sóc massa de cuscus, però amb aquesta combinació segur que queda molt bo! petonets
ResponEliminaA casa també ens agrada el cuscus. Jo en compro un que ja porta incorporat una barreja d'especies. Queda super gustós, ideal per acompanyar qualsevol plat ;)
ResponEliminaQue bo es el cuscus i amb aquesta samfaineta...Deliciós.
ResponEliminaPetonets
L'autor ha eliminat aquest comentari.
ResponElimina(M'he fet un "liu")... Aquest cuscús presentat així és ben temptador... A casa ens agrada força fred o calent, amb espècies o amb maionesa...sobretot a la petita. Una abraçada!
ResponEliminaep! això sí que és cuina de fusió, catalano-marroquina en aquest cas, i té molt bona pinta!
ResponEliminauna buena combinacion que tengo que probar
ResponEliminapeto