Si avui és 15 en aquest bloc no hi pot faltar la recepta del 15 que organitzen els bloc Els fogons de la Bordeta i Xocolata desfeta, aquest mes dedicat al moniato.
Aquest tubercle em porta records d'infantesa, a la meva mare li agradaven molt i en canvi a mi gens, quan arribava a casa i sentia l'olor de moniato al forn em venien tots els mals i se'm passaven les ganes de sopar. Així que us podeu imaginar la cara que vaig posar quan vaig veure el tema de la recepta del 15!!!!
Fins avui només havia menjat moniatos al forn, com els que venen les castanyeres, i després de buscar i buscar em vaig decidir per provar de fer xips, he de confessar que les meves espectatives eren molt baixes. El resultat excel·lent, vaig començar fent-ne quatre per provar i vaig acabar fent tot un moniato sencer, són de vici!
Ingredients:
- Moniato
- Oli
- Sal
Aquesta recepta no té cap dificultat, només cal pelar el moniato i tallar-lo a làmines ben fines amb una mandolina o un tallador de patates, fregir amb oli ben calent i salar. Com que xupen molt oli escórrer sobre de paper de cuina.
Jajajajaja Cristina, la teva reacció al llegir l'ingredient que proposem sempre és bastant dolenta... i (per sort!) sempre acabes gratament sorpresa! Només per això el 15 val la pena!
ResponEliminaA casa som fanàtics dels xips de moniato, em sembla que has triat l'opció més bona! Quin vici!
Moltes gràcies per fer l'esforç de participar!
Petonets
Sandra
Sandra,
ResponEliminaa mi m'agrada molt cuinar però això de provar coses noves em fa una mica de por, gràcies a vosaltres estic descobrint nous sabors!!
segur que us ha servit d'aperitiu!!!! queden boníssims. Molts petonets
ResponEliminaNo les he provades mai però tothom diu que són boníssimes. Hauré de posar-me en marxa amb aquest aperitiu tan bo... Nyam! Gràcies per participar!
ResponEliminaPetonets!
M'agraden molt més que les de patata! Amb el puntet de sal són super vicioses, oi?
ResponEliminaProva superada! a partir d´avui els xips no hi faltaran en cap aperitiu, je, je, je
ResponEliminaA part de fets al forn, era la unica manera que sabia fer moniatos...ara no donarem a l'abas,jaja
ResponEliminaPetonets.
Unes xips boníssimes!, el primer cop que les vaig tastar ja em van agradar. Estic dacord que gràcies a la recepta del 15 tots estem fent coses que mai ens haviem plantejat...TOT UN REPTE!. Una abraçada!
ResponEliminaJo em vaig fer ahir, tenen un sabor diferent a les patates.
ResponEliminaVaig estar dubtan en publicar la recepta de xips o el pastís.
Però el moniato en xips bonissim.
Petons
Ja ho pots dir que són un vici els xips de moniato!!
ResponEliminaQuan vaig preparar la recepta dels 15 aprofitant que tenia moniatos en vaig fer també xips i em varen encantar. Un dia d'aquests també els publicaré.
Ai, com m'agradaria ara menjar-ne!!
Petons!
No he menjat mai xips de moniato, ho tindre que provar.
ResponEliminaBona cuina
A mi m'agraden molt més que les patates! :)
ResponEliminaPetons!
Ahir parlàva amb el Xesco de gastromimix que no fa falta que estiguin 'durs' abans de sortir de la paella ja que al tenir molt sucre aquest està caramelitzat dins de l'oli i al refredar agafa la textura cruixent :)
ResponEliminaVaja, per aportar alguna dada extra i sumar :)))