Aquest mes la recepta del 15 està dedicada als préssecs. Aquesta fruita que tant m'agrada resulta que al Jordi li fa al·lèrgia i no en pot menjar. Quan vaig veure que a l'agost anava de préssecs em vaig quedar ben fotuda, comentant-ho amb l'Helena em va suggerir que fes aquests préssecs farcits de carn que alguna vegada havia fet la seva mare i que en tenia tan bon record.
A partir del que se'n recordava la Roser i amb una mica d'imaginació he fet aquests préssecs acompanyats de cuscús que hem disfrutat a casa de l'Helena i en Francesc. En Jordi que és molt arriscat n'ha provat una mica i no l'hi ha fet cap reacció, VISCA!
Ingredients:
- 4 préssec de vinya
- 200 gr de carn picada (jo vaig fer de vedella però amb botifarra segur que també han d'estar boníssims)
- 1 ceba
- 2 tomàquets ratllats
- 1 gra d'all
- 1 ou
- una mica de farina
- ametlles i una torradeta per fer una picada
- oli, sal i pebre
- Netejar els préssecs amb un drap i amb molt de compte treure el pinyol i buidar-los una mica per poder-los farcir.
- Fer un sofregit amb la ceba, l'all i el tomàquet ratllat. Una vegada cuit afegir-hi la carn, sal i pebre, donar un parell de voltes i afegir els trossos de préssec que haureu tret al buidar-los tallats a trossets petits.
- Omplir els préssecs amb la carn fent que quedin ben atapeïts.
- Per la part del forat del préssec i per segellar que no surti el farcit passeu per ou i farina i fregiu amb oli ben calent.
- Posar tots els préssecs en una cassola amb dos dits d'aigua (si us ha sobrat farssit poseu-lo també) i deixar coure a foc baix durant una hora.
- Fer una picada amb unes ametlles i avellanes i una torradeta o una galeta, incorporar-la a la cassola i deixar coure 5 minuts més.
- Jo ho he acompanyat de cuscús i ha quedat boníssim.